Απαγόρευση προγραμματισμένων δημόσιων συναθροίσεων, αλλά και χιλιάδες αστυνομικούς επιστρατεύει η ΕΛ.ΑΣ για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου καθώς και για τις εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, με περισσότερους από 4.000 αστυνομικούς, ελικόπτερα, drones, αλλά και αρωγή από την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από σήμερα με την ξενάγηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και ξένων ηγετών στην ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη.
Για σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή θα γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Από τις 06.00 έως και τις 15.00 θα απαγορευθεί σταδιακά η στάση και στάθμευση των οχημάτων και μετά τις 15.00 η κυκλοφορία σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας γύρω από το κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης.

Την απαγόρευση κινητοποιήσεων που είχαν προγραμματιστεί για εκείνη την ημέρα ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, «επειδή από τη διεξαγωγή τους εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην οικεία περιοχή».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Με αποφάσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση των ακόλουθων δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων, που έχουν εξαγγελθεί να πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021:

  •  πρωινές ώρες στο Πεδίον του Άρεως, κατόπιν καλέσματος από μέλη της “Συνέλευσης ενάντια στην κρατική καταστολή και για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις”
  •  την 12:00 ώρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος από τη συλλογικότητα “Ενωμένοι Μακεδόνες”
  •  την 12:00 ώρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος κατόπιν καλέσματος μέσω facebook από την ομάδα “Τ.ΟΛ.ΜΑ.” (Τώρα Όλοι Μαζί)
  •  την 12:00 ώρα στην Πλατεία Συντάγματος από μέλη της “Συντακτικής Εθνοσυνέλευση του Ελληνικού Λαού”
  •  την 12:00 ώρα στο άγαλμα Μακρυγιάννη στην Ακρόπολη από την “Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία – Εθνικό Κίνημα Νέων”
  •  την 12:30 ώρα στην Πλατεία Κολοκοτρώνη κατόπιν καλέσματος μέσω facebook από την ομάδα “Πατριωτικός Σύνδεσμος”
  •  την 13.30 ώρα στη συμβολή των οδών Δ. Αρεοπαγίτου & Μακρή από το “Συντονιστικό Φορέων ‘21”

Οι απαγορεύσεις των ανωτέρω συναθροίσεων αποφασίστηκαν, επειδή από τη διεξαγωγή τους εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην οικεία περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη τον επικείμενο εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην περιοχή των Αθηνών, της στρατιωτικής παρέλασης για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και των προγραμματισμένων επισκέψεων-κινήσεων επισήμων προσκεκλημένων από το εξωτερικό, για να συμμετάσχουν στις εν λόγω εκδηλώσεις.