Αστυνομία στα πανεπιστήμια επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση βρίσκοντας σύσσωμο τον εκπαιδευτικό κόσμο απέναντι της. Ένα από τα βασικά επιχειρήματα που επικαλέστηκε η κυβέρνηση τις τελευταίες βδομάδες όπου συζητείται αυτό το ζήτημα είναι ότι αυτή είναι η ευρωπαική και η διεθνής πρακτική.

Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης, είχε χαρακτηρίσει προ ολίγων ημερών μέσω retweet, ως ψεύτη καθηγητή ενός από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, αυτό της Οξφόρδης, επειδή του εξηγούσε ότι στο πανεπιστήμιο του δεν έχει σώμα αστυνομίας εντός.

Η εγχώρια alt-right γνωρίζει «καλύτερα» για την ασφάλεια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης από έναν καθηγητή του

Με ανακοίνωση από το κορυφαίο Πανεπιστήμιο διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα και ξεκαθαρίζεται τι ισχύει στην Οξφόρδη.

Ο σύλλογος Oxford UCU, που αντιπροσωπεύει το ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Oxford UCU επισημαίνει ότι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δε διαθέτει πανεπιστημιακή αστυνομική δύναμη, και ότι η ασφάλεια στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου παρέχεται από το προσωπικό του πανεπιστημίου.

Η Oxford UCU πιστεύει ότι η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία μίας ειδικής πανεπιστημιακής αστυνομίας για τα ελληνικά πανεπιστήμια, κατά τα φαινόμενα χωρίς ευρεία διαβούλευση ή επαρκή εξέταση εναλλακτικών επιλογών, είναι ανησυχητική και μη σύμφωνη με τις βέλτιστες πρακτικές.

Η Oxford UCU σημειώνει την αλληλεγγύη της προς τους Έλληνες καθηγητές, φοιτητές, γονείς και πολίτες που αντιτίθενται στη δημιουργία μίας τέτοιας ειδικής πανεπιστημιακής αστυνομίας, που είναι απίθανο να ανταποκριθεί στα πιο επίμονα προβλήματα των ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπως η χρόνια υποχρηματοδότηση (συμπεριλαμβανομένων των προβλέψεων για ασφάλεια) και οι περικοπές προσωπικού».