Σε απευθείας ανάθεση διενέργειας έρευνας σε δημοσκοπική εταιρεία προχώρησε εν μέσω πανδημίας ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργίαδης, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εφ. Συν». Κι αυτό μάλιστα στον απόηχο της παραίτησης Κουρτς μετά το σκάνδαλο για χρηματοδότηση χειραγωγημένων δημοσκοπήσεων και μετά την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο τη διερεύνηση «κατ’ επανάληψη πράξεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» και τις «λίστες Πέτσα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview, με έδρα τη Θεσσαλονίκη τύχαινε να είναι πάντα ανάμεσα στην πρώτη τριάδα των δημοφιλέστερων στελεχών της κυβέρνησης, ενώ κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιωνόταν από κάποια άλλη δημοκοπική εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιοκτήτης της εταιρείας  Interview και βασικός αναλυτής της είναι ο Δημήτρης Βασιλειάδης, ο οποίος συνεργάζεται στενά με το κανάλι «Βεργίνα TV» και τον δημοσιογράφο Σ. Καλόγηρο, άνθρωπο που ανήκει στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά και κουμπάρο του Α. Γεωργιάδη.

Η απευθείας ανάθεση έρευνας στην εταιρεία Interview φυσικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα πληρώθηκε με κρατικό χρήμα. Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή σχολίασε το δημοσίευμα της Εφημερίδας, χωρίς ωστόσο να το διαψεύδει.