Για ανάμειξη σε «προκλητικές πράξεις» κατηγόρησε πρέσβεις στην Τουρκία ο πρωθυπουργός της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να τους απελάσει
Την ίδια ώρα διευρύνεται η έρευνα για διαφθορά στο πλαίσιο της οποίας έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 24 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων οι γιοι δύο υπουργών.
«Αυτές τις τελευταίες ημέρες, πολύ περιέργως, πρεσβευτές αναμιγνύνονται σε μερικές προκλητικές πράξεις. Τους απευθύνομαι από εδώ, κάντε τη δουλειά σας, αν βγείτε από την περιοχή των καθηκόντων σας, μπορεί να επεκταθείτε στην περιοχή της δικαιοδοσίας της κυβέρνησής μας. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σας κρατάμε στη χώρα μας», είπε ο κ. Ερντογάν μιλώντας σε οπαδούς του στη Σαμψούντα.
Πάντως, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τουρκία αρνείται ότι έχει οποιονδήποτε ρόλο στην εν λόγω έρευνα. Φιλοκυβερνητική εφημερίδα είχε κατηγορήσει τον αμερικανό πρέσβη ότι ενθαρρύνει μια κίνηση εναντίον της τράπεζας Χαλκ Μπανκασί, στον επικεφαλής της οποίας απαγγέλθηκαν σήμερα κατηγορίες.
Η τουρκική δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες και προφυλάκισε σήμερα τους γιους δύο
υπουργών, προσκείμενων στον πρωθυπουργό Ερντογάν, στο πλαίσιο του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση τέσσερις μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές.