«Πριν μερικές ημέρες έλαβα ένα μακροσκελές απειλητικό email στα αγγλικά , με υπογραφή HARBRINGERS OF FREEDOM προάγγελοι ελευθερίας ή κάτι παραπλήσιο) από ηλεκτρονική διεύθυνση που κρύβει τον αποστολέα» αναφέρει ο δικηγόρος, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, εξηγώντας:

«Συνοπτικά οι συντάκτες του μηνύματος δηλώνουν ότι θέλουν ‘να καταστρέψουν το καθεστώς της Μόσχας και τα τσιράκια του με όλους τους πιθανούς τρόπους’ και για το λόγο αυτό προμηθεύονται στοιχεία που αντλούν από το σκοτεινό διαδίκτυο (dark web) δημοσιογράφοι ‘του ελευθέρου κόσμου’ . Με ενημερώνουν ότι εκεί στο σκοτεινό διαδίκτυο, δηλαδή στο χώρο ηλεκτρονικών συναλλαγών κάθε είδους μαφίας, βρήκαν στοιχεία ότι είμαι …συνεργάτης Ρώσων κατασκόπων που ‘μου αναθέτουν αποστολές, μου δίνουν ανταμοιβές και δώρα και μου πληρώνουν ταξίδια’, ανακαλώντας στη μνήμη την τυπική ρητορική αμερικανικών ταινιών του ψυχρού πολέμου . Στη συνέχεια μου ‘συνιστούν εντόνως’ να συνεργαστώ ‘εθελοντικά’ με τις αρχές ασφαλείας της χώρας μου ή (μου προτείνουν και … εναλλακτική!) να καταγγείλω δημόσια τη… συνεργασία μου με το ‘εγκληματικό καθεστώς του Πούτιν’. Διαφορετικά θα κατηγορηθώ για κατασκοπία και αυτοί από την πλευρά τους επιφυλάσσονται να λάβουν τα «κατάλληλα μέτρα» εναντίον μου. Καταλήγουν με το απειλητικό ότι ‘η τύχη μου είναι στα χέρια μου’».

»Μια απλή αντιγραφή του κειμένου στη μηχανή αναζήτησης της google παρέπεμψε σε μια Ουκρανική οργάνωση που προβάλλει τη δυτική ρητορική και απειλεί , στα Ουκρανικά, αγγλικά και ρωσικά . Ασχετα αν όντως προέρχεται από τη συγκεκριμένη οργάνωση ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία ή πρόσωπο, η ουσία βρίσκεται στο ότι ανασύρονται από το χρονοντούλαπο του αντικομμουνισμού οι γνωστές κατηγορίες περί «πράκτορα των ρώσων» για όποιον εκφράζεται δημόσια ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιχείρηση του ΝΑΤΟ, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2014 για τον ολοκληρωτικό έλεγχο της Ουκρανίας και εν τέλει για τη συντριβή της Ρωσίας και την κατάπνιξη, εν τη γενέσει, της ανάδυσης ενός πολυπολικού κόσμου. Εννοείται ότι όποιος αντιδρά πρακτικά στις ΝΑΤΟικές επιδιώξεις γίνεται δυό φορές στόχος».

«Ετσι έχουν τα πράγματα, αυτό είναι ( ένα μικρό μέρος από) το τίμημα που πρέπει να πληρώσουν όσοι επιδιώκουν την απελευθέρωση της χώρας τους από τη μέγγενη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που μας έφερε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα» προσθέτει, καταλήγοντας πως «στη πορεία του Πολυτεχνείου, τα μπλοκ των συλλογικοτήτων που επιδιώκουν την απαλλαγή της Ελλάδας από τα υπερεθνικά αφεντικά της και τους τοπικούς πληρεξουσίους τους ήταν μαζικά. Αυτό δίνει μια ελπίδα».

Πλατφόρμα Ανεξαρτησίας: φασιστικό παρακράτος στοχοποιεί αγωνιστές και οργανώσεις

H συλλογικότητα «Πλατφόρμα Ανεξαρτησίας», στην οποία συμμετέχει ο Γ. Ραχιώτης, αναφέρει πως:

«Απειλητικό μήνυμα (email) από άγνωστη ‘υπηρεσία’ που πιθανότατα λειτουργεί σαν Ουκρανική ΜΚΟ , δέχθηκε πρόσφατα στον προσωπικό του λογαριασμό την Κυριακή 13 Νοέμβρη, ο σύντροφος και μέλος της ‘Πλατφόρμας Ανεξαρτησίας’, Γιάννης Ραχιώτης.
Οι συντάκτες του μηνύματος που υπογράφουν σαν ‘προάγγελοι ελευθερίας (Harbringers of freedom)’ αυτοπαρουσιάζονται σαν -απροσδιόριστης εθνικότητας- αγανακτισμένοι που θέλουν να καταστρέψουν ‘το καθεστώς της Μόσχας και τα τσιράκια του’ . Για το λόγο αυτό δηλώνουν ότι επεξεργάζονται στοιχεία που τους προμηθεύουν «ερευνητές δημοσιογράφοι» από τον … ‘ελεύθερο κόσμο’ οι οποίοι τα βρίσκουν … σερφάροντας στο σκοτεινό διαδίκτυο (dark web) , τον ηλεκτρονικό χώρο συναλλαγών κάθε είδους μαφίας. Εκεί στο βόρβορο του ‘σκοτεινού διαδικτύου’ ισχυρίζονται πως βρήκαν στοιχεία για συνεργασία του συντρόφου με Ρώσους κατασκόπους, ανακαλώντας στη μνήμη μας τη ρητορική του ψυχρού πολέμου στις ΗΠΑ και στα προτεκτοράτα της . Απειλούν ότι θα λάβουν τα ‘κατάλληλα μέτρα’ εναντίον του αν ο ίδιος δεν σπεύσει να συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές ασφαλείας και δεν καταγγείλει δημόσια τη… συνεργασία του με το ‘εγκληματικό καθεστώς του Πούτιν’.

»Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για απλό εκφοβισμό ή για ‘κάτι περισσότερο’! Σε κάθε περίπτωση καλούμε τους φίλους, συντρόφους και συναγωνιστές σε εγρήγορση διότι το δυτικοθρεμμένο φασιστικό παρακράτος, ανεξάρτητα από χώρα προέλευσης, στοχοποιεί αγωνιστές και οργανώσεις που δεν ευθυγραμμίζονται με το Νατοϊκό αφήγημα. Που λένε τα πράγματα όπως είναι, χωρίς την υποτελή προκάλυψη των ίσων αποστάσεων.

»Απειλές σαν αυτή που απεύθυναν στο σ. Ραχιώτη δείχνουν τις πραγματικές προθέσεις του δυτικού μπλόκ, να συνεχιστεί ανεμπόδιστα η προπαγάνδα του. Αυτό που θέλουν είναι να παραπληροφορούν χωρίς αντίλογο , ιδίως για τον ολοκληρωτικό πόλεμο που διεξάγει το ΝΑΤΟ ενάντια στη Ρωσία, στο Ουκρανικό έδαφος. Γιαυτό οι μηχανισμοί τους προχωρούν σε προσωπικούς εκβιασμούς προς αυτούς που υπερασπίζουν δημόσια την ανάγκη να μπει τέλος στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες των ΗΠΑ/ ΝΑΤΟ και να αναδυθεί ένας πολυπολικός κόσμος. Γιαυτό απειλούν με μέτρα για «την τύχη τους» όλους όσους δεν σκύβουν το κεφάλι στις «Αρχές της χώρας τους» δηλαδή στα ΝΑΤΟικά προτεκτοράτα , απαιτώντας μάλιστα δηλώσεις μετανοίας όπως τώρα από τον σύντροφο και συναγωνιστή Γιάννη Ραχιώτη.

»Καλούμε όλους όσους δεν υπακούουν στη ‘σωστή πλευρά της ιστορίας’, αυτή την πλευρά που διατηρεί τη χώρα σε καθεστώς προτεκτοράτου πρακτικά από την ίδρυσή της, να καταδικάσουν την τρομοκρατία που ασκείται από το φιλοδυτικό παρακράτος και να συμπαρασταθούν σε όσους απειλούνται ή διώκονται επειδή τοποθετούνται υπέρ της ήττας του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

»Ο Αμερικανονατοϊκός ιμπεριαλισμός μπορεί και πρέπει να ηττηθεί στις παγωμένες πεδιάδες της Ουκρανίας. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να σωπάσουμε με όποιο κόστος. Δεν μας τρομάζουν οι απειλές τους».

Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά: Ουκρανικές εθνικιστικές οργανώσεις απειλούν Έλληνες πολίτες

Από το γραφείο τύπου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση – καταγγελία:

«Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά καταγγέλλει τις απειλές εναντίον του δικηγόρου Γιάννη Ραχιώτη και εκφράζει την αλληλεγγύη της. Πριν λίγες μέρες εστάλη μία άκρως εκφοβιστική, απειλητική επιστολή, στην αγγλική γλώσσα, στον διακεκριμένο νομικό Γιάννη Ραχιώτη. Η επιστολή χαρακτηρίζει (πράκτορα της Μόσχας) κάθε Έλληνα πολίτη, που είναι αντίθετος στις κυρώσεις και στην επικίνδυνη νατοϊκή εμπλοκή της Ελλάδας με αποστολή μαζικού οπλισμού στο καθεστώς του Κιέβου.

»Η συγκεκριμένη ανώνυμη επιστολή, που υπογράφεται από μία οργάνωση, που αυτοαποκαλείται (Προάγγελοι της Ελευθερίας) έχει τις ρίζες της (όπως εντοπίζεται από το διαδίκτυο) σε εθνικιστικούς κύκλους του Κιέβου, με την στήριξη μιας δήθεν ΜΚΟ και την υλική βοήθεια, δηλαδή την συμπαράσταση ευρωατλαντικών κύκλων και όχι μόνο.
Ο Γιάννης Ραχιώτης, ο οποίος μέσα από την συνδικαλιστική του και κοινωνικοπολιτική του δράση, τόσο σε ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά φόρα, έχει καταδικάσει τις διώξεις της ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία από νεοναζιστικά τάγματα του Κιέβου αλλά και τις νομοθετικές, γλωσσικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές διακρίσεις εις βάρος των μειονοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικής καταγωγής πολιτών, πράττει τα αυτονόητα.

»Η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στον Γ. Ραχιώτη και απαιτεί από την Ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές αρχές να προστατέψουν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες των πολιτών, αλλά και των κοινωνικών και πολιτικών φορέων, που αγωνίζονται για την Ειρήνη, για την απεμπλοκή της Ελλάδας από ΝΑΤΟ και ΕΕ και για προοδευτικές εξελίξεις προς όφελος του λαού μας, που σήμερα δέχεται αλλεπάλληλα κτυπήματα και στο βιοτικό του επίπεδο και στις ελευθερίες του».