Συγκεκριμένα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ που δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζει ομοφοβικές και συντηρητικές απόψεις, δήλωσε πως «δεν αντιτίθεμαι στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού αλλά μέχρι το σημείο της πλήρους νομικής αναγνώρισης μεσολαβεί ένας ωκεανός», ξεκαθαρίζοντας πως διαφωνεί προσωπικά, και προαναγγέλλοντας επί της ουσίας πως δεν προτίθεται να ψηφίσει θετικά.

Ακόμη, ο βουλευτής υποστήριξε πως το νομοσχέδιο προκαλεί ψυχολογικό σοκ και έρχεται σε αντίθεση με το σύνολο της κοινής γνώμης. «Ως βουλευτής εκφράζω την ανησυχία μου και δηλώνω τη διαφωνία μου με όσα προτείνονται» διαμήνυσε, κάνοντας μάλιστα λόγο για κοινωνικές συνέπειες.

Ακολούθως, ανέφερε πως το νομοσχέδιο αποτελεί κίνδυνο να αλωθεί το «άβατο του Αγίου Όρους» και ο αθλητισμός, ζητώντας ακόμη να απαγορευτεί με ρητή διάταξη ο γάμος και η υιοθεσία στα άτομα που έχουν προβεί σε διόρθωση φύλου.

Υπενθυμίζεται πως μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, ο ίδιος βουλευτής διερωτήθηκε από το βήμα της Βουλής εάν ένας γκέι μπορεί να κάνει baby-sitting και αν ένας τρανσέξουαλ μπορεί να είναι παιδαγωγός.

«Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι-σιτερ;» διερωτήθηκε ο Κατσίκης προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στην Ολομέλεια της Βουλής. Κάλεσε, μάλιστα, προκλητικά τους συντάκτες του νομοσχεδίου που αποτελεί ενσωμάτωση Ευρωπαϊκής Οδηγίας «να φανταστούν τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός μικρού παιδιού αν η δασκάλα της Α’ δημοτικού, με προστατευμένο το δικαίωμα της αυτοδιάθεσής της, προβεί σε αλλαγή φύλου και την επόμενη σχολική χρονιά εμφανιστεί ενώπιόν τους ως δάσκαλος. «Έχει το δικαίωμα να το κάνει; Το έχει» τόνισε –τότε- στο ίδιο πλαίσιο.

Σημειώνεται δε, πως στην ίδια του τοποθέτηση, ο Κ. Κατσίκης προκάλεσε, όμως επιπλέον αρνητική αίσθηση όταν ζήτησε να τεθούν όρια στη σεξουαλική ελευθερία. «Ο σεξουαλικός προσανατολισμός αναφέρεται στην ελευθερία των σχέσεων και στην προστασία της ανθρώπινης αξίας ως ατομικής εσωτερικής λειτουργίας και του απαραβίαστου δικαιώματος της αυτοδιάθεσης. Όμως, θα πρέπει και αυτή η ελευθερία ως δικαίωμα, να υπόκειται σε οριοθετήσεις. Όλα οριοθετούνται. Τίποτε δεν είναι ανοριοθέτητο και δεν πρέπει να είναι» υποστήριξε.