Συγκεκριμένα, ο καθηγητής υποστηρίζει σε ανάρτηση του πως ο διαχωρισμός των πολιτών με βάση την ηλικιακή ευαλωτότητα τους απομονώνοντας όσους είναι άνω των 65 ετών συνιστά μία πολιτική επιλογή, η οποία αφενός μπορεί να εφαρμοστεί δύσκολα και αφετέρου εξαιρεί ευάλωτες ομάδες άλλων ηλικιών.
Παράλληλα, τονίζει πως η κυβέρνηση καθυστέρησε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για την επιβολή ανάλογων μέτρων προστασίας με ορισμένους να υποστηρίζουν πως ήταν καλό που δημοσιοποιήθηκε η συγκεκριμένη ιδέα, καθώς «έτσι κάποιοι θα βάλουν μυαλό» επισημαίνοντας μάλιστα πως «η τακτική ρίχνω άδεια να πιάσω γεμάτα δεν έχει λειτουργήσει ποτέ στη δημόσια υγεία. Επιτυγχάνει τα αντίθετα αποτελέσματα».
Στη δημοσίευση, επίσης, αναφέρει πως «σε αρκετές οικογένειες υπάρχει τουλάχιστον ένα μέλος που πάσχει από ένα υποκείμενο νόσημα που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο βαριάς νόσου σε περίπτωση λοίμωξης από τον κορωνοιό. Επομένως ακόμη και στην περίπτωση που η πολιτική επιλογή θα ήταν ο διαχωρισμός των ευάλωτων από τους υπόλοιπους αυτό πρακτικά δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί. Για αυτό τονίζω συνέχεια ότι η μάχη απέναντι στον κορωνοιό είναι μια κοινή προσπάθεια, δεν είναι μια προσπάθεια των ευάλωτων συμπατριωτών μας μόνo».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νίκος Σύψας σε δήλωση του την Κυριακή στο ΣΚΑΙ ανέφερε ότι εάν χρειαστεί θα υπάρξει περιορισμός για τα άτομα άνω των 65 ετών σημειώνοντας πως «το σχέδιο υπάρχει, ωστόσο η επιτροπή δεν έχει κάνει ακόμη εισηγήσεις».