Ανακοίνωση εξέδωσε χαρακτηριστικά η ΕΝΗΜΑΕΚ για την απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Η ανακοίνωση της ΕΝΗΜΑΕΚ

Το σωματείο μας χαιρετίζει την απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 θεωρώντας όλα τα αιτήματά της δίκαια.

Συγκεκριμένα, το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έλαβε στις 2 Φεβρουαρίου 2024 την πιο κάτω απόφαση:

«ΑΠΟΦΑΣΗ του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

2 Φεβρουαρίου 2024

24ωρη Πανελλαδική Απεργία

Τετάρτη 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή του στις 2.2.2024, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024.

«Τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας»

Δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε να μπει τέρμα στη πολιτική που υποτιμά τη ζωή των εργαζομένων, που πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα, που ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες, υποβαθμίζοντας τη λειτουργία τους με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση και συνεχίζοντας ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων. Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις 10% κι όχι την κοροϊδία του 1,5 ευρώ την ημέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας. Να δοθεί πίσω ο 13ος και 14ος μισθός, να καταργηθεί το χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης, να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η προϋπηρεσία της διετίας 2016 -17, να αυξηθεί και να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας, να αυξηθεί το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ. Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να φτιαχτούν όλες οι αναγκαίες υποδομές. Η απεργία καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.

Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία!»

Η πιο πάνω απεργιακή κινητοποίηση, η οποία προκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ, αφορά όλο το δημόσιο τομέα, συνεπώς και τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), οι οποίοι καλύπτονται για την άσκηση του δικαιώματός τους σε απεργία από την πιο πάνω προκήρυξη της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Άλλωστε, τα πιο πάνω αιτήματα για τα οποία προκηρύχτηκε η απεργία, αποτελούν πάγια αιτήματα και του κλάδου μας, για τα οποία το σωματείο μας εγκαίρως έχει αναλάβει δράση.

Παρότι δεν έχουμε σχετική υποχρέωση, καθώς το σωματείο μας δεν προκηρύσσει την απεργία, η ΕΝΗΜΑΕΚ τηρώντας υπεύθυνη στάση απέναντι στο επιβατικό κοινό και λόγω του κομβικού ρόλου των μελών της σε σχέση με την ασφάλεια των πτήσεων, γνωστοποιεί ότι κατά την διάρκεια της απεργίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28.2.2024 (από 00.01 έως και 23.59 ώρα τοπική) ορίζεται ως Προσωπικό Ασφάλειας και Ελάχιστης Εγγυημένης Υπηρεσίας το προσωπικό της 24ωρης βάρδιας και το προσωπικό της ΟΦΕ, σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασίας, το οποίο υπερβαίνει αριθμητικά το 33,3/00 του προσωπικού και το οποίο θα εξασφαλίζει/ απασχοληθεί για την εκτέλεση του ενός τρίτου του συνήθους έργου, ήτοι το 100% των πτήσεων που υπερίπτανται του FIR Αθηνών, πτήσεων VIP, πτήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και προγραμματισμένες ασκήσεις, πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης, νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας, έρευνας και διάσωσης.