Στην απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Ε.Κ.Α.Β. για την Τετάρτη 25 Αυγούστου, συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ της Περιφέρειας Κρήτης , με αίτημα την άμεση κατάργηση κάθε νόμου, διάταξης, εγκυκλίου που σχετίζεται με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ζητούν την άμεση κατάργηση κάθε κύρωσης που θεσπίστηκε σε όσους  δεν προβαίνουν σε εμβολιασμό, τονίζοντας ότι μία τέτοια κίνηση, όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά το εντείνει, διότι στερεί το ήδη υποστελεχωμένο ΕΚΑΒ από εξειδικευμένο προσωπικό. Το Σωματείο ενημερώνει ότι κατά την διάρκεια της απεργίας, θα υπάρξει ποσοστό ασφαλείας 33%, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό θα βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Η ανακοίνωση του Σωματείου:

«Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης την Τετάρτη 25 Αυγούστου συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση που προκηρύσσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Ε.Κ.Α.Β σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού συμβούλιου στις 9/8/2021.

Σας ενημερώνουμε ότι κατά την διάρκεια της απεργίας θα υπάρξει ποσοστό ασφαλείας 33%. ενώ το υπόλοιπο προσωπικό θα βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Διεκδικούμε:

Την άμεση κατάργηση κάθε Νόμου, διάταξης, εγκυκλίου που σχετίζεται με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

Την άμεση κατάργηση κάθε κύρωσης που θεσπίστηκε σε όσους των εργαζομένων ΔΕΝ προβαίνουν σε εμβολιασμό.

Η υποχρέωση εμβολιασμού και οι επιβαλλόμενες επαχθέστατες κυρώσεις σε όσους “δεν συμμορφωθούν”, όχι μόνο ΔΕΝ λύνει κανένα πρόβλημα, όχι μόνο δεν εξασφαλίζει παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και ασφαλούς διακομιδής ασθενών, αλλά αντίθετα η τυχόν εφαρμογή της ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ,διότι στερεί το ήδη υποστελεχωμένο ΕΚΑΒ από εξειδικευμένο προσωπικό».