Ο Σπύρος Ρεβύθης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ), εξήγησε στο iEidiseis, πως «σεβόμαστε τη δικαστική απόφαση για αναστολή της απεργίας, αλλά είναι δύσκολο να κληθούν προς εργασία αυτή την ώρα πάνω από 1.000 εργαζόμενοι προκειμένου να λειτουργήσει το μετρό της Αθήνας απόψε».

«Το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την απεργία που προκήρυξαν τα δύο σωματεία, ωστόσο τα χρονικά περιθώρια λειτουργίας των δικτύων του Μετρό είναι περιορισμένα», αναφέρουν επίσης πηγές της ΣΤΑΣΥ.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) για την αναστολή της απεργίας έπειτα από την έκδοση δικαστικής απόφασης.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε: «Αφού η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ προσέφυγε χθες στη δικαιοσύνη κατά της απεργίας μας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, αναγκάστηκε να προσφύγει εκ νέου σήμερα με νέα αγωγή. Έτσι μετά την απόφαση του δικαστηρίου που εκδίκασε την σημερινή νέα αγωγή και μας επιδόθηκε τώρα σας ενημερώνουμε ότι η 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται».