Η ίδια περιγράφει στο TPP την υπόθεση των διώξεων των Οζγκούλ Εμρέ, Ιχσάν Τσιμπελίκ, Σερκάν Κούπελι και Χασάν Γιουνουτάν, με βάση τις παραλλαγές του γερμανικού τρομονόμου 129, ο οποίος ισχύει από την εποχή των Ναζί και χρησιμοποιείται εναντίον του λαϊκού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Περιγράφει το φαιδρό κατηγορητήριο, με βάση το οποίο ο Ιχσάν Τσιμπελίκ, μέλος του συγκροτήματος Grup Yorum, διώκεται για τη διοργάνωση συναυλιών. Η Οζγκούλ Εμρέ διώκεται επειδή μίλησε στον αραβώνα των μελών των Grup Yorum, που επιχειρήθηκε να απαγορευθεί στην Κολωνία, καθώς και επειδή σήκωσε το φέρετρο της Μπιρσέν Καρς, που ήταν μια από της επιζώσες της σφαγής στις τουρκικές φυλακές και έπεσε μάρτυρας από τον καρκίνο από τα χημικά. Τέλος, ο Χασάν Γιουνουτάν διώκεται επειδή είχε στο κινητό του φωτογραφία της Οζγκούλ Εμρέ και της κατέθεσε χρήματα για την επιβίωσή της στη φυλακή, καθώς και για το στήσιμο μικροφωνικής για τη δολοφονία ενός μετανάστη.

Η Κωνσταντίνα Καρτσιώτη βρίσκεται κάθε μέρα, Δευτέρα με Σάββατο, από τις 17.00-19.00, στο μνημείο του Αλέξη Γρηγορόπουλου και του Μπερκίν Ελβάν, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, όπου το Λαϊκό Μέτωπο μαζεύει υπογραφές και ενημερώνει τον κόσμο για την υπόθεση, ενώ κάθε Σάββατο καλεί σε απεργία πείνας αλληλεγγύης.