Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης (12/11), δικαστικός επιμελητής, συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη, βρέθηκε στο σημείο για να εκτελέσει την έξωση. Όμως, η συγκέντρωση των πολιτών και η δυναμική τους αντίδραση απέτρεψε την εκδίωξη.

Οι διαμαρτυρόμενοι υπό το σύνθημα «Κανένας μόνος. Παντού ξεσηκωμός», απαίτησαν να μην διωχθεί η οικογένεια από το σπίτι της. Τελικά, η εταιρεία που ζητούσε την έξωση χορήγησε παράταση ενός μήνα, προκειμένου να υπάρξει νέα επαναδιαπραγμάτευση.

Πριν από την αποχώρηση του δικαστικού επιμελητή και της αστυνομίας, σημειώθηκε ένταση, καθώς είχαν σπάσει την πόρτα της οικογένειας στην προσπάθεια να τους διώξουν από το σπίτι τους.

Σε αυτήν την προσπάθεια υποστήριξης της οικογένειας συμμετείχαν το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η Ομάδα Γυναικών Γλυφάδας και τα Σωματεία Συνταξιούχων, οι οποίοι καλούν σε νέα κινητοποίηση στις 17:00 έξω από το σπίτι.

Ο Αλέξης Στεφανίδης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γλυφάδας και δημοτικός σύμβουλος, δήλωσε: «Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στην οδό Χίου στη Γλυφάδα, εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης, μαζί με άλλους γείτονες και φορείς της γειτονιάς, για να αποτρέψουμε τα κοράκια που ήρθαν να ξεσπιτώσουν μια λαϊκή οικογένεια με καρκινοπαθή γονέα, προβλήματα υγείας και μωρό παιδί. Η αστυνομία, μαζί με δικαστικούς επιμελητές, εκτελούν τις αντιλαϊκές εντολές αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, λειτουργώντας ως εκπρόσωποι της εταιρείας και ρίχνοντας μια οικογένεια στον δρόμο.»

Επιπλέον, τόνισε: «Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε. Όχι μόνο ήρθαν να τους ξεσπιτώσουν, αλλά φέρανε και πάνοπλους αστυνομικούς αξημέρωτα, λες και είμαστε τρομοκράτες. Εκτός από αυτό, χειροδίκησε ο δικαστικός επιμελητής. Ασκούνε βία σε ένα κράτος που ασκεί βία στις λαϊκές ανάγκες. Το τιμωρητικό χέρι του λαού δεν θα τους επιτρέψει να προχωρήσουν. Ο οργανωμένος αγώνας, η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση θα είναι τοίχος απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική. Τα αντανακλαστικά τους είναι άμεσα όταν πρόκειται να ξεσπιτώσουν τον λαό, αλλά όχι όταν πρέπει να τον προστατεύσουν. Δηλώνουμε πως το σπίτι στην οδό Χίου είναι και δικό μας σπίτι».