Όπως προσθέτει η efsyn, με επιστολή του ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σερρών εκθέτει την εισαγγελέα Σερρών που έδωσε εντολή υποχρεωτικής σίτισης και ζητά άμεσες ενέργειες ώστε να μην κινδυνεύσει η ζωή του απεργού πείνας. Θέτει δε την παραίτησή του στη διάθεση των αρχών. Για οριακή κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας, με σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του, κάνει λόγο και η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σερρών, η οποία καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει παιχνίδια στις πλάτες των γιατρών και του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής δίνοντας άμεση λύση.

Η ομάδα έχει αναλάβει την ευθύνη για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών χαμηλής ισχύος σε αυτοκίνητα και κτίρια (τελευταία ενέργεια τα γκαζάκια που τοποθετηθήκαν το Φεβρουάριο του 2022 έξω από το Ιδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού, στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης).

Οντας κρατούμενος μέχρι πριν από 20 μέρες των φυλακών Κορυδαλλού, αγωνίζεται ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα μαζί με άλλους κρατουμένους.

Οπως αναφέρει το Δίκτυο Αγώνων, «η άμεση απάντηση του κράτους στην αντίσταση και τον αγώνα ενάντια στις τυραννικές μεθόδους του ήταν όμως το σπάσιμο των κοινοτήτων που οργανώνονται και διεκδικούν, με εκδικητικές μεταγωγές, απομονώσεις και εντατικοποίηση του καθεστώτος εξαίρεσης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο αναρχικός κρατούμενος Θάνος Χατζηαγγέλου μετήχθη «εκδικητικά» στις 19 Δεκεμβρίου στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Από την ίδια μέρα ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας με αίτημα τη γνωστοποίηση του πραγματικού λόγου της μεταγωγής του και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Εδώ και μια βδομάδα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σερρών, με την κατάσταση της υγείας του να βρίσκεται σε οριακό σημείο και να κινδυνεύει η ζωή του άμεσα, όπως προειδοποιούν οι γιατροί που τον παρακολουθούν».