Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης κλειστές θα είναι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, ενθαρρύνεται η τηλεργασία σε όλο τον ιδιωτικό τομέα, ενώ κλειστά σχολεία σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Όπως επισήμανε ο υπουργός σε ενημέρωση το απόγευμα, πρώτο μέλημα τους και προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ενώ προσέθεσε ότι «έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο. Κανένας εφησυχασμός ούτε από την Πολιτεία, ούτε από τους πολίτες».

Παράλληλα τόνισε ότι πρόκειται για ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο, πολύ σοβαρό που κυριαρχεί σε όλη τη χώρα. «Όλες οι δυνάμεις του κράτους, όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις είναι σε πλήρη διασπορά και ετοιμότητα και χάρη σε αυτήν την ετοιμότητα και προετοιμασία έχουμε προλάβει ήδη πολλά περιστατικά που θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσάρεστα», επισήμανε ενώ συμπλήρωσε ότι έχουν ενεργοποιηθεί τα Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα ανά Περιφερειακή Ενότητα και λειτουργούν συντονισμένα και από κοινού. «Οι δυνάμεις βαίνουν όπου και όποτε χρειάζεται με βασικό στόχο και προτεραιότητα τη διαφύλαξη της ζωής των πολιτών, των υποδομών της χώρας και βέβαια και της περιουσίας των πολιτών. Τα Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα λειτούργησαν πολύ καλά, ήταν μία πολύ σημαντική και χρήσιμη απόφαση και θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέχρι το τέλος του φαινομένου», υπογράμμισε.