Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, πριν ακόμα οι επιστήμονες εισηγηθούν τις θέσεις τους για τις μετακινήσεις την περίοδο του Πάσχα, έδωσε το στίγμα για τι θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες. «Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας» υποστήριξε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Η κ. Πελώνη, παρά το γεγονός ότι ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες το άνοιγμα της χώρας στον τουρισμό χωρίς μάλιστα καραντίνα για τους ταξιδιώτες από ΕΕ και πέντε ακόμη χώρες, τόνισε πως μια μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε άλλες περιοχές μπορεί να τις επιβάρυνε. Παράλληλα, είπε πως «προσβλέπουμε σε ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι».

Προανήγγειλε ελέγχου στις μετακινήσεις (και) την εορταστική περίοδο ενώ όσον αφορά την Ανάσταση είπε πως θα γίνει στις 9 το βράδυ. Για το εορταστικό τραπέζι προέτρεψε να μαζευτούν μέχρι δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι.

Σε ό,τι αφορά τις άλλες δραστηριότητες, η εκπρόσωπος τονισε πως στόχος είναι να ανοίγουν με ασφάλεια, ενώ πιο συγκεκριμένα για την εστίαση ανέφερε πως η κυβέρνηση είναι ήδη σε σχετικές συζητήσεις και προσανατολίζεται σε άνοιγμα μόνο σε εξωτερικούς χώρους, ενώ τα self test αναμένεται να παίξουν και εδώ σημαντικό ρόλο.

Πάντως, μιλώντας λίγο μετά από τον κ. Πελώνη στον ΑΝΤ1 το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθ. Εξαδάκτυλος, κλήθηκε να δώσει απαντήσεις αναφορικά με όσα είπε η εκπρόσωπος για τον επιτρεπόμενο αριθμό παρευρισκόμενων στο εορταστικό τραπέζι. Ο Αθ. Εξαδάκτυλος είπε χαρακτηριστικά «η κυρία Πελώνη εκφράζει την κυβέρνηση η οποία αποφασίσει», επισημαίνοντας ότι ακόμα η Επιτροπή δεν έχει καταλήξει επί αυτού του θέματος.