Σε αποχή προχώρησαν σήμερα, οι μαθητές Γυμνασίου στην Ξάνθη καταγγέλλοντας την απαθή στάση που τήρησε η διεύθυνση του σχολείου σε σοβαρό περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος συμμαθήτριά τους.

Το 15μελές συμβούλιο καθώς και 5μελή συμβούλια του σχολείου αποφάσισαν αποχή από τα μαθήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού Μέσου xanthi2.gr, μια μαθήτρια έπεσε θύμα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας από συμμαθητή της την Πέμπτη και αφού την είχε κλείσει μέσα στην τάξη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η μαθήτρια έβαλε τα κλάματα και μια συμμαθήτριά της κατάφερε να ανοίξει την πόρτα ώστε να βγει έξω. Άμεσα το γεγονός καταγγέλθηκε στη διεύθυνση αλλά, όπως υποστηρίζουν οι μαθητές, η απάντηση που πήραν ήταν ότι το θύμα είναι συνυπεύθυνο “επειδή ήταν ντυμένη προκλητικά”.

Παρόμοια επιχειρηματολογία φέρεται να αναπτύχθηκε και στο σύλλογο διδασκόντων, όπου έγινε γνωστό ότι ο μαθητής τιμωρείται  με το “μίνιμουμ” της ημερήσιας αποβολής.

Από την πλευρά του σχολείου δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση αλλά αφήνεται να εννοηθεί, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, η άποψη πως η υπόθεση δεν έχει αναδειχθεί στις πραγματικές της διαστάσεις καθώς και ότι ο «θόρυβος» που προκλήθηκε δεν αντιστοιχεί στη σοβαρότητα της υπόθεσης.