Την αποχώρησή του από την Εξεταστική Επιτροπή για τις Λίστες Πέτσα και Opinion Poll ανακοίνωσε το ΜεΡΑ 25 δια στόματος Γιάνη Βαρουφάκη από το βήμα της Βουλής. «Το ΜέΡΑ25 κάλεσε τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ ως μάρτυρες στην Εξεταστική. Κανένας δεν έγινε δεκτός. Εμείς αποχωρούμε από την εξεταστική για τα ΜΜΕ γιατί δεν δεχόμαστε να νομιμοποιήσουμε αυτή τη θεσμική κοινοβουλευτική ομερτά για τους ολιγάρχες» τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια.

«Η συμπαιγνία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί με θύμα τον ελληνικό λαό, ως εκ τούτου και για λόγους αρχής μοναδική λύση για εμάς είναι η αποχώρηση από το κακοστημένο μονόπρακτο» ανέφερε σε δήλωση της η βουλευτής του κόμματος, Φωτεινή Μπακαδήμα.

Ειδικότερα, στη δήλωση της αναφέρει:

«Για το ΜέΡΑ25 το μείζον θέμα που θα έπρεπε να συζητηθεί στην Εξεταστική είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ που ουσιαστικά υπερκαθορίζει την οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου. Το γεγονός ότι η ολιγαρχία, ελέγχει πλήρως τα ΜΜΕ της χώρας δεν απασχολεί την κυβέρνηση της Μητσοτάκης ΑΕ, αντιθέτως την συμφέρει, αλλά κρίνοντας κι από την λίστα μαρτύρων που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενδιαφέρεται για το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Η Εξεταστική μετετράπη σε παρωδία, σε μικροκομματικό “μεσημεριανάδικο” την ώρα που το βασικό δεδομένο μένει εκτός κουβέντας: τα έξι πανεθνικά τηλεοπτικά κανάλια βρίσκονται όλα στα χέρια της ολιγαρχίας, ενώ στο απυρόβλητο παραμένουν τα συσχετιζόμενα πολιτικά πρόσωπα. Η μετριοπαθής στάση του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει αυτό που εξαρχής υποστηρίζουμε ως ΜέΡΑ25, πως τα δυο κόμματα αποτελούν τις δυο όψεις του ιδίου νομίσματος.

Η συμπαιγνία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί με θύμα τον ελληνικό λαό, ως εκ τούτου και για λόγους αρχής μοναδική λύση για εμάς είναι η αποχώρηση από το κακοστημένο μονόπρακτο».