«Να αποδοθούν επιτέλους όχι μόνο επιχειρησιακές ευθύνες, αλλά και πολιτικές, γιατί υπάρχουν, ναι, και πολιτικές ευθύνες. Και το Λιμενικό έχει προϊστάμενο και αν κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους η ευθύνη βαραίνει και τον πολιτικό προϊστάμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ, που επισκέφθηκε πληγείσες παράκτιες περιοχές της Αττικής παρατήρησε ότι «χρειάστηκαν δεκάδες χρόνια για να μπορέσει να καθαρίσει ο Σαρωνικός και να απολαμβάνουν οι πολίτες καθαρές παραλίες και δυστυχώς μόνο μία μέρα ανικανότητας για να γίνει πολύ μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά». 
 

Σοβαρές βαριές ευθύνες
 

Κατά τον Κ. Μητσοτάκη, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν βαριές ευθύνες και μια σειρά από αμείλικτα ερωτήματα. «Ποιος έκρινε ότι το καράβι αυτό ήταν αξιόπλοο; Πώς γίνεται να βουλιάζει ένα καράβι μέσα στο λιμάνι σε συνθήκες νηνεμίας; Γιατί άργησε ο κρατικός μηχανισμός να κινητοποιηθεί; Κινητοποιήθηκαν ναι ή όχι όλα τα σκάφη του  Λιμενικού;», διερωτήθηκε.
 
Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα είχε εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση με ανάρτηση του στο twitter που σχέτιζε την επένδυση στις Σκουριές με την οικολογική καταστροφή στη Σαλαμίνα. «Μπλοκάρουν την επένδυση στο όνομα της δήθεν οικολογικής ευαισθησίας. Αλλά αδιαφορούν για την καταστροφή στη Σαλαμίνα», έγραψε στο λογαριασμό του.