Ο δράστης, ο οποίος επικαλέστηκε ψυχολογικά θέματα του παιδιού του προσκομίζοντας μία ψυχιατρική γνωμάτευση, έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 χρόνων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για «απλή συνέργεια» στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σε μια προκλητική πρόταση, ο εισαγγελέας που πρότεινε την αποφυλάκισή, έκανε λόγο για «υποδειγματικό κρατούμενο», προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών».

Ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης είχε προκαλέσει σοκ με τις δηλώσεις του σε βίντεο-ντοκουμέντο από συνάντηση έγινε στα γραφεία της οργάνωσης στη Νίκαια, όπου δήλωνε: «Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Τίποτα! Ό,τι κινείται σφάζεται. Αν πάρουμε το οκ από το Λαγό, αν δεν το πάρουμε δεν το κάνουμε».

Ήταν ακόμη υπεύθυνος και για τις εκπαιδεύσεις του τάγματος εφόδου, όπως αυτή που έγινε στον ποταμό Νέδα στην Ηλεία με την συμμετοχή του δολοφόνου του Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά.

Όπως καταγγέλλει το eksegersi.gr, αίσθηση προκάλεσε ο ορισμός της προέδρου Εφετών Ουρανίας Κουζέλη ως πρόεδρου του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών για την αίτηση αποφυλάκισης του Πατέλη, καθώς η ίδια στις 20 Σεπτέμβρη ως πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, είχε ψηφίσει να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης δύο ακόμα Χρυσαυγιτών. Συγκεκριμένα, του πρώην βουλευτή Γρέγου και του μεγαλοστελέχους Αποστόλου που –πέραν των άλλων- αποκάλυψε σε καταγραφείσα τηλεφωνική του επικοινωνία ότι η ΧΑ είχε στοχοποιήσει τον Παύλο Φύσσα, για τον οποίο είχε εκδοθεί διαταγή εξόντωσης:«Καλά τον έκανε (σ.σ. ο Ρουπακιάς τον Φύσσα). Μπράβο του. Τον ψάχναμε τόσο καιρό».

Κ.Παπαδάκης: Απαράδεκτη η αποφυλάκιση Πατέλη – Δεν έχει καν καθαρογραφεί η απόφαση της Δίκης

Προκλητική και απαράδεκτη χαρακτήρισε την απόφαση αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη, πυρηνάρχη Νίκαιας της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», ο Κώστας Παπαδάκης, εκ των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του TPP, o κ.Παπαδάκης σημείωσε ότι η απόφαση ελήφθη, χωρίς καν οι δικαστές να έχουν διαβάσει την απόφάση της Δίκης της Χ.Α., καθώς αυτή δεν έχει καθαρογραφεί, ενώ σημείωσε πως ο συγκεκριμένος χρυσαυγίτης είναι «μία βαθμίδα κάτω από τον Μιχαλολιάκο και την υπόλοιπη ηγεσία».