Ρεπορτάζ του Tvxs με στοιχεία ηλεκτρονικών επικοινωνιών δείχνουν πως ο διαχειριστής της εταιρείας, Σταμάτης Τριμπάλης, κατά την κατάθεσή του στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής πριν μία εβδομάδα επιχείρησε να παραπλανήσει τους βουλευτές για το ρόλο των δύο ανδρών στην Krikel δηλώνοντας πως είναι και ιδιοκτήτης της, πως εκείνος την αγόρασε το 2017 από την αρχική ιδιοκτήτρια και ίδρυσε λίγους μήνες μετά την κυπριακή ENEROSS HOLDINGS LIMITED, η οποία είναι ο κάτοχος του 100% των μετοχών της Krikel.

Ωστόσο, τα ντοκουμέντα της ειδησεογραφικές ιστοσελίδας με τα σχετικά mail αποδεικνύουν πως οι Λαβράνος και Μπίτζιος μεθόδευσαν το στήσιμο της Krikel, τοποθετώντας ως διαχειριστή τον Pelczar Stanislaw, ο οποίος ήταν και εκείνος που υπέγραψε και την πρώτη απόρρητη σύμβαση της KRIKEL με την Ελληνική Αστυνομία για το σύστημα TETRA στις 29 Ιουνίου 2018.

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται πως καμία από τις επίμαχες επικοινωνίες είτε το 2017 είτε το 2018 δεν γίνεται οποιαδήποτε μνεία στον κ. Τριμπάλη, ο οποίος ανέλαβε διαχειριστής της KRIKEL στις 14 Ιουνίου 2019 γιατί το γενικό πρόσταγμα στην KRIKEL το είχε ο κ. Λαβράνος, ο οποίος λάμβανε στήριξη από τον κ. Μπίτζιο και ήταν φίλος του κ. Δημητριάδη. Πρόσφατα ο δημοσιογράφος, Τάσος Τέλλογλου, που έχει καταθέσει ως μάρτυρας στον εισαγγελέα για την υπόθεση, είχε γράψει σε ανάρτησή του ότι ο κ. Λαβράνος είναι κουμπάρος του Δημητριάδη. Ο Θανάσης Κουκάκη, που έχει επίσης έχει καταθέσει ως θύμα παρακολούθησης από τον ΕΥΠ, αναφέρθηκε στις σημερινές αποκαλύψεις.

Το Tvxs επικαλείται πολλά στοιχεία που δείχνουν πως ακόμη και το 2018 ο κ.Μπίτζιος είχε ενεργή ανάμιξη στην KRIKEL του κ.Λαβράνου. Είναι χαρακτηριστικό πως τον Απρίλιο του 2018 η KRIKEL επιθυμούσε να αποκτήσει με leasing εταιρικά οχήματα. Τη σχετική προσφορά από την AVIS τη ζητά στο όνομα της KRIKEL η γραμματέας του Φέλιξ Μπίτζιου, Λίνα Κατσούδα. Στις 16/4/2018 ο Key Account Manager της AVIS στέλνει mail στην κυρία Κατσούδα (…) Αλλά η προσπάθεια απόκτησης εταιρικών οχημάτων από την AVIS αποδείχθηκε δύσκολη για την KRIKEL. Αυτό προκύπτει από mail που έστειλε στις 20 Ιουλίου 2018 ο Γιάννης Λαβράνος στον Φέλιξ Μπίτζιο και στο οποίο εμπεριέχεται συνομιλία του τεχνικού προϊσταμένου της KRIKEL (και στενού συνεργάτη του Λαβράνου από το 2014), Σωτήρη Ντάλα με τον προαναφερόμενο Key Account Manager της AVIS».