X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Αποκαλυπτική» προσφυγή Φουρθιώτη στο ΣτΕ για τη «μείωση» της αστυνομικής του φρουράς

Χωρίς τέλος εξελίσσεται το ζήτημα της αστυνομικής φρουράς του Μένιου Φουρθιώτη και των σχέσεών του με στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς μετά τις αποκαλύψεις για την εισβολή του ίδιου με μπράβους στο υπουργείο Εργασίας την περίοδο Βρούτση και την εκβιαστική επιστολή της συνεργάτιδός του Νανάς Παλαιτσάκη προς την ΕΛΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο παρουσιαστής και επιχειρηματίας προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως τις προηγούμενες ημέρες η φρουρά του μειώθηκε και δεν αποσύρθηκε μέχρι νεοτέρας.


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγε ο Μαίνανδρος (Μένιος) Φουρθιώτης, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία μειώθηκε η φρούρηση του ιδίου και της κατοικίας του από αστυνομικούς. Συγκεκριμένα, ο Μένιος Φουρθιώτης, μέσω του δικηγόρου του, Πάνου Λαζαράτου, κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της από 31.3.2021 πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας που του είχαν διατεθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή του.

Σημειώνεται πως την περασμένη Τετάρτη, μία εβδομάδα μετά από τη διάψευση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, διαρροές στον Τύπο έκαναν λόγο για απόφαση για απόσυρση της αστυνομικής φρουράς του παρουσιαστή, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται από κάποια επίσημη ανακοίνωση. Σήμερα, με την προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας διαμαρτυρόμενος για τη «μείωση» της φρουράς του, επιβεβαιώνεται όχι μόνο πως είχε αστυνομική φρουρά, αλλά και πως παρέμεινε με αστυνομική φύλαξη, παρά τις προ εβδομάδος πληροφορίες.

Διαρροή για απόσυρση της προσωπικής φρουράς του Φουρθιώτη – Απαντήσεις ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην προσφυγή του ο παρουσιαστής υποστηρίζει ότι με πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. (13.1.2021) διατέθηκαν για την ασφάλειά του τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αστυνομικό, σε 24ωρη βάση και αυστηρή επιτήρηση όλο το 24ωρο, όλων των χώρων εργασίας του, δηλαδή του ραδιοσταθμού Party F.M. 104, της εφημερίδας «Αποκαλυπτικά», του τηλεοπτικού σταθμού EPSILON T.V. και του Stoudio Alfa- EPSILON T.V., με περιπολίες της αστυνομίας.

Μεταγενέστερα, την 18η Μαρτίου 2021, με νεώτερη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας για τον Μένιο Φουρθιώτη. Δηλαδή του διατέθηκαν 4 αστυνομικοί (αντί των 3) και εκτός από την συνοδευτική μοτοσυκλέτα, διατέθηκε και ένα αυτοκίνητο. Επίσης, αντί της επιτήρησης της κατοικίας του και των χώρων εργασίας του, διατάχθηκε η φρούρησή τους σε 24ωρη βάση. Τα νέα αυξημένα μέτρα ασφαλείας επρόκειτο να επανεξεταστούν την 19η Ιουνίου 2021.

Όπως ισχυρίζεται, τα μέτρα ασφαλείας αυξήθηκαν, καθώς υπήρχε πληθώρα επιθέσεων, τόσο προσωπικών, όσο και στην κατοικία του, αλλά και στους χώρους εργασίας του. Επισημαίνει ότι υπήρξε έκρηξη βόμβας στο χώρο εργασίας του, εμπρηστική-δολοφονική επίθεση στο σπίτι του και βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό EPSILON T.V.. Στη συνέχεια, με την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., δεν διατίθενται πλέον για την φρούρησή του οι τέσσερις αστυνομικοί, το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και η συνοδευτική μοτοσυκλέτα, ενώ έπαυσε και η φρούρηση της κατοικίας του.

Ο συνήγορός του, υποστηρίζει ότι η τελευταία, προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., είναι αντίθετη στο άρθρο 20 του Συντάγματος και παράνομη, καθώς δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοσή της, πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας και παράλληλα εκδόθηκε πριν συμπλήρωση του χρόνου εκπνοής της προηγούμενης πράξης, με την οποία μέτρα ασφαλείας είχαν αυξηθεί.

Σοβαρά ερωτήματα για τις σκοτεινές σχέσεις υπουργείου ΠΡΟΠΟ – συστήματος Φουρθιώτη, «με την υπογραφή Νανάς Παλαιτσάκη»


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις