Σύμφωνα με ρεπορτάζ του kathimerini.gr, ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ύστερα από καταδίωξη πυροβόλησε τον 16χρονο κατά την απολογία του σήμερα στον Α’ τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης ισχυρίστηκε πως στην αρχή δεν αντιλήφθηκε ότι είχε τραυματίσει τον 16χρονο. Υποστήριξε μάλιστα την αθωότητα του λέγοντας πως ο γεμιστήρας του όπλου του περιείχε παραπάνω σφαίρες που δεν εκμεταλλεύτηκε γεγονός που για τον ίδιο σημαίνει πως δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο αστυνομικός φαίνεται να ισχυρίστηκε πως «Ψευδής είναι ο ισχυρισμός του υπάλληλου του πρατηρίου καυσίμων Β. Τ. ότι ουδέποτε απευθύνθηκε σε μας για το εν λόγω περιστατικό και ότι, επειδή αυτός μονολογούσε ότι διέφυγε ο οδηγός του αγροτικού ΙΧ χωρίς να τον πληρώσει, εμείς ακούσαμε τα όσα είπε και τάχα προθυμοποιηθήκαμε αυτοβούλως να καταδιώξουμε το όχημα» ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει πως κατά την διάρκεια της καταδίωξης «Κινηθήκαμε ακολουθώντας την πορεία του οχήματος και στα φανάρια μπροστά στα Ελληνικά Πετρέλαια το ανωτέρω όχημα διέκοψε την πορεία του, καθώς το φανάρι ήταν κόκκινο. Τότε η πρώτη μηχανή με οδηγό τον Ν. Α. και συνεπιβάτη τον Γ. Σ. σταμάτησε πίσω από το αυτοκίνητο και αφού χρησιμοποίησαν επανειλημμένα ηχητικά σήματα, ζήτησαν από τον οδηγό του οχήματος φωνάζοντάς του να κάνει δεξιά και να ακινητοποιήσει το όχημα. Η μηχανή στην οποία επέβαινα με οδηγό τον Σ. Β. ήταν λίγα μέτρα παραπίσω. Το όχημα είχε φιμέ τζάμια».

Για τον πυροβολισμό ισχυρίστηκε πως  Πυροβόλησα χαμηλά και τις δύο φορές, προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου, πλην όμως από την ανωμαλία του εδάφους του συγκεκριμένου σημείου, λόγω του ότι στο σημείο αυτό υπήρχαν σιδηροδρομικές γραμμές και η άσφαλτος είναι παραμορφωμένη, η μοτοσυκλέτα αναπήδησε, με αποτέλεσμα το πιστόλι, λόγω της απροόπτου και μη προβλεπόμενης αναπηδήσεως, να βρεθεί ψηλότερα και έτσι να επέλθει το τραγικό αποτέλεσμα. Παρά το γεγονός ότι δεν κινούμασταν με μεγάλη ταχύτητα, δε μπορούσα να στοχεύσω με ακρίβεια, επειδή κρατούσα το όπλο με το ένα μου χέρι και είχα απόσταση τουλάχιστον δεκαπέντε μέτρων από το αγροτικό όχημα» και πρόσθεσε πως «Το υπηρεσιακό μου όπλο είναι μάρκας Usp compact 9mm, περιέχει 12 φυσίγγια σε γεμιστήρα και ένα στη θαλάμη και αποτελεί πιστόλι ημιαυτόνομο, το οποίο ρίχνει βολή καταβολή, δηλαδή για να ρίξω εκ νέου έπρεπε να πατήσω ξανά τη σκανδάλη. Όπως έχει προκύψει και από την βαλλιστική έκθεση, ο γεμιστήρας μου περιείχε τις υπόλοιπες σφαίρες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν είχα σκοπό να τον σκοτώσω τον οδηγό του αγροτικού οχήματος, αλλιώς θα είχα αδειάσει όλο το γεμιστήρα».

Διαβάστε ολόκληρη την απολογία στο kathimerini.gr