Με ανακοίνωση της, η Ένωση Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης καταδικάζει περιστατικά με πρωταγωνιστές ιερείς που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας. Η μία υπόθεση, αφορά τη σύλληψη ενός ιερέα στην περιοχή της Μεσσαράς Ηρακλείου, ο οποίος είχε στην κατοχή του ποσότητα ινδικής κάνναβης.
 
Συγκεκριμένα, ο κληρικός φέρεται να είχε στην κατοχή του 95 γραμμάρια κάνναβη, δύο δενδρύλλια ύψους 1,80 μ. περίπου, σπόρους κάνναβης καθώς και σφαίρες. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στον ιερέα, ενώ η Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας στην οποία υπάγεται, τον “έπαυσε” από τα καθήκοντά του. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο ιερέας φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είναι περιστασιακός χρήστης.
 
Παράλληλα, η εφημερίδα Πατρίδα αναφέρει πως τις τελευταίες ώρες αγνοείται ένας ιερέας, επίσης από την περιοχή της Μεσσαράς. Ο ιερέας φέρεται να έχει φύγει εδώ και λίγες ημέρες από το σπίτι του και την Παρασκευή, η παπαδιά αποφάσισε να πάει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που μένει για να δηλώσει την εξαφάνισή του. Ο ρασοφόρος χάθηκε από προσώπου γης ενώ δεν άφησε κανένα σημείωμα και το κινητό του τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο. Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό του.
 
Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το τοπικό cretapost.gr, πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, χωρίς όμως αυτό να έχει ακόμη γνωστοποιηθεί επισήμως από τις αρχές οι οποίες βρίσκονται στη διαδικασία διερεύνησης του περιστατικού.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης:

«Η Ένωση Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης εκφράζει την αντίθεση της σε φαινόμενα αντίθετα προς την αποστολή του κληρικού, τα οποία συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στην εκκλησία της Κρήτης.

Οι κληρικοί όλων των βαθμίδων της Εκκλησίας της Κρήτης , ιδιαίτερα αυτές τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου, είμαστε προσανατολισμένοι στο έργο μας. Ζητούμε ταπεινά συγνώμη από τους Χριστιανούς μας για το σκανδαλισμό τους εξ αιτίας της συμπεριφοράς μεμονωμένων κληρικών και ευχόμαστε σε όλους τους Χριστιανούς ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ Καλή Παναγιά».