Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, που επικαλείται την Deutche Welle, ο Φράτσερ δήλωσε πως «ήταν απόλυτα σωστό» το ότι τα δάνεια χορηγήθηκαν υπό τον όρο να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις «με το σκεπτικό ότι θα ανακάμψει η οικονομία και οι άνθρωποι θα ξαναβρούν δουλειά».

Μιλώντας στο jungundnaiv.de, ο Φράτσερ υποστήριξε πως «η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές καλές μεταρρυθμίσεις. Όχι τα πάντα, αλλά πολλά θετικά», αν και αναγνώρισε ότι στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που επέβαλαν οι δανειστές με τα μνημόνια, «συχνά τέθηκαν όροι που έπληξαν σημαντικά τους ανθρώπους. Σε αυτό το σημείο έχουν γίνει λάθη».

Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο επέλεξαν οι δανειστές να στηρίξουν οικονομικά την Ελλάδα, τόνισε ότι ο φόβος της συστημικής κρίσης στην Ευρώπη οδήγησε στην απόφαση να χορηγηθούν δάνεια στην Ελλάδα «ώστε να μπορέσει να τα επιστρέψει σε αυτές τις τράπεζες. Εκ των υστέρων ήταν τεράστιο λάθος. Οι τράπεζες, κυρίως οι γαλλικές και γερμανικές, αλλά και όλες οι άλλες, θα έπρεπε τότε να είχαν πληρώσει».

Παράλληλα, αναγνώρισε πως τα λεφτά που αποταμιεύθηκαν για τη διάσωση των ελληνικών τραπεζών, γύρισαν στις ξένες τράπεζες χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή ανεπίτρεπτη. «Περισσότερο από το μισό των δανείων που έρρευσαν από την Ευρώπη προς την Ελλάδα, επέστρεψαν πάλι σε τράπεζες στο εξωτερικό, δηλαδή όχι στην Ελλάδα. Δηλαδή εμείς ως φορολογούμενοι ξαναβάλαμε τα χρήματα πίσω στις τσέπες των δικών μας τραπεζών Αυτό απλά δεν επιτρέπεται να συμβαίνει».