Ο Κρίστοφερ Λε Ντέι ανέβασε το βίντεο του θανάσιμου πυροβολισμού του Άλτον Στέρλινγκ από αξιωματικούς στο Μπάτον Ρουζ στη σελίδα του στο Facebook στις 5 Ιουλίου, από έναν τρίτο που το κατέγραψε.

Αλλά στον απόηχο της δολοφονίας, η οποία συντάραξε ολόκληρη τη χώρα και οδήγησε σε εκτεταμένες διαδηλώσεις, ο Λε Ντέι δήλωσε ότι πιστεύει πως η συμπεριφορά του κόστισε τη δουλειά του, ως σεκιούριτι για ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας σε αεροπορική βάση στη Μαριέττα.

«Ήξερα ότι είχα την πλατφόρμα για το μοιραστώ, να γίνει viral, και αυτό ζήτησα και στο σχόλιο όταν το δημοσίευσα, να το κοινοποιήσουν όλοι για να δείξω κάποια από τα ειδεχθή εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί από την επιβολή του νόμου ενάντια στους μαύρους άνδρες», τόνισε την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξη τύπου. Πρόσθεσε ότι αγωνίζεται να πάρει τη δουλειά.

«Παλαιό ένταλμα»

Σύμφωνα με τον Λε Ντέι, πατέρα τριών παιδιών, η στρατιωτική αστυνομία τον προσήγαγε στις 6 Ιουλίου και τον έθεσε υπό κράτηση.

Εκπρόσωπος της τοπικής Αστυνομίας δήλωσε ότι η στρατιωτική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα, ως μέρος της διαδικασίας εκκαθάρισης.

Ο Στέρλινγκ πυροβολήθηκε έξω από ψιλικατζίδικο. Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και στάθηκαν γονατιστοί πάνω του πριν πυροβολήσουν.