X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Απόλυτη ικανοποίηση» των βιομηχάνων για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 84Η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Ο Σύνδεσμος στάθηκε στη δημιουργία τεχνολογικού πάρκου υψηλών προδιαγραφών «Thess Intec», τονίζοντας πως το θέμα αντιμετωπίζεται με όρους management ιδιωτικής επιχείρησης. Παράλληλα, δήλωσαν ικανοποιημένοι για τη δημιουργία Ζώνης Βιομηχανίας και Εμπορίου στο στρατόπεδο Γκόνου, υποστηρίζοντας πως θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.
«Απόλυτη ικανοποίηση» των βιομηχάνων για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ
|

Σε δελτίο που εξέδωσε ο ΣΒΕ εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του για τα όσα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, λέγοντας πως η επιτάχυνση των διαδικασιών για την «εξυγίανση και οργάνωση της άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης του Καλοχωρίου» θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής, αν ακολουθηθεί από υλοποίηση των προτάσεων των Βιομηχάνω.

Ο ΣΒΕ στάθηκε και στη δημιουργία Ζώνης Βιομηχανίας και Εμπορίου στο στρατόπεδο Γκόνου, τονίζοντας πως «αποτελεί τολμηρή απόφαση του ίδιου του Πρωθυπουργού», ενώ επισημαίνουν πως ο Άδωνις Γεωργιάδης τους διαβεβαίωσε ότι σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ψηφιστεί άμεσα για να αρχίσουν οι διαδικασίες μέχρι το τέλος του χρόνου.

Εξέφρασαν την ικανοποίηση τους και για τη δημιουργία τεχνολογικού πάρκου υψηλών προδιαγραφών «Thess Intec», υποστηρίζοντας ότι η δημιουργία του συγκεκριμένου πάρκου αποτελεί πάγιο αίτημα των βιομηχάνων και προσθέτοντας πως η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος με όρους management ιδιωτικής επιχείρησης δίνει τόνο αισιοδοξίας για τη δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΣΒΕ:

Την απόλυτη ικανοποίηση για την υιοθέτηση από τον Πρωθυπουργό των προτάσεών του για την περιφερειακή ανάπτυξη εκφράζει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ). Συγκεκριμένα:

Ζώνη Βιομηχανίας και Εμπορίου στο στρατόπεδο Γκόνου

Η υλοποίηση της πρότασης του ΣΒΕ για τη δημιουργία Ζώνης Βιομηχανίας και Εμπορίου στο στρατόπεδο Γκόνου, αποτελεί τολμηρή απόφαση του ίδιου του Πρωθυπουργού, και πλέον συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια. Υπογραμμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου του ΣΒΕ από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο Υπουργός τόνισε ότι θα ετοιμαστεί άμεσα η σχετική νομοθετική ρύθμιση και θα ψηφιστεί από τη Βουλή το ταχύτερο δυνατόν, ούτως ώστε η υλοποίηση της Ζώνης να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους.

Thess Intec

Ένα πάγιο αίτημα του ΣΒΕ, και συνολικά των φορέων της Θεσσαλονίκης, για τη δημιουργία τεχνολογικού πάρκου υψηλών προδιαγραφών «Thess Intec», έγινε αποδεκτό από τον Πρωθυπουργό σε λιγότερο από 50 μέρες από την εκφώνηση των προγραμματικών δηλώσεων, γεγονός πρωτόγνωρο για ελληνική κυβέρνηση. Κατά τον ΣΒΕ, είναι απόλυτα σωστή η ρήτρα των δύο ετών που έθεσε ο Πρωθυπουργός στη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, για τη συλλογή ενδιαφέροντος από επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα να εγκατασταθούν στο νέο τεχνολογικό πάρκο «Thess Intec». Η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος με όρους management ιδιωτικής επιχείρησης, μας γεμίζει αισιοδοξία για την επίλυση πολλών άλλων προβλημάτων που λιμνάζουν επί δεκαετίες, και αφορούν στη βελτίωση του περιβάλλοντος δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων και στην υλοποίηση επενδύσεων.

Εξυγίανση Περιοχής Καλοχωρίου

Ακόμη, ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθέτησε την πρόταση που μόνος ο ΣΒΕ διεκδικεί την τελευταία πενταετία, που αφορά στην εξυγίανση και οργάνωση της άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης του Καλοχωρίου. Η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών, με την αξιοποίηση της εμπειρίας και των προτάσεων του ΣΒΕ, με βεβαιότητα θα συμβάλλει στη προσέλκυση και υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων στην συγκεκριμένη περιοχή και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Μακεδονικά Προϊόντα

Η σημασία που απέδωσε ο Πρωθυπουργός με τη δέσμευσή του για προστασία των προϊόντων που περιέχουν τον όρο «Μακεδονία», δικαιώνει τη θέση του ΣΒΕ για διεθνή κατοχύρωση των σχετικών brand names, προκειμένου να υπάρξει αποφυγή προβλημάτων με ομοειδή προϊόντα από τη Βόρεια Μακεδονία που κυκλοφορούν ταυτόχρονα στις διεθνείς αγορές.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις