Όπως υποστήριξε ο κ.Φίλος, εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων, το αίτημα του βασίζεται σε «ένα συκοφαντικό δημοσίευμα», αναφερόμενος σε μία συνέντευξη της δικηγόρου της οικογένειας, κ.Άννυς Παπαρρούσου, αλλά και σε σχόλια του Κωνσταντίνου Πουλή, τα οποία ο ίδιος έκρινε «εξυβριστικά για παράγοντες της δίκης». Το Παρατηρητήριο της Δίκης για τον Ζακ, στο οποίο συμμετέχει και το TPP, μεταφέρει τους διαλόγους:

Συγκεριμένα ανέφερε:

«Ο εν λόγω δημοσιογράφος στις 9/11 αναφερθηκε και εξυβριστικά σε παράγοντα της δίκης, «δεν είπε καμία φράση χωρίς να πεταχτεί εναντίον του ο πιτσιπόρδας, το πιτσιρίκι […]». Έχετε επιτρέψει την παρουσία δημοσιογράφων, διαπιστευμένων […] >> πλην όμως η ενημέρωση αυτή δεν γίνεται να γίνεται στα όρια της εξύβρισης, ούτε με προπαγανδιστικούς ισχυρισμούς που πόρρω απέχουν από αυτό που συμβαίνει εδώ. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί οι εξυβριστικοί σε συνδυασμό με το συκοφαντικό δημοσίευμα, μας υποχρεώνουν να ζητήσουμε να αρθεί η διαπίστευσή του γιατί παραβιάζει επανειλημμένα το τεκμήριο αθωότητάς του [του κατηγορουμένου] και το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη. Δεν είναι δυνατό να επιτρέπεται η διαστρέβλωση γεγονότων. Σας ζητάμε να διατάξετε την αποβολή του κ Πουλή κατά τα άρθ. 336 παρ. 1 και να υπομνήσετε ότι ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι η ενημέρωση. Αποσύρουμε το από 20/10 σε σχέση με την προσκόμιση του πειθραχικού πορίσματος που ρητώς δεν υπάρχει».

Ο Κωνσταντίνος Πουλής βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα στο δικαστήριο και εκτυλίχθηκε ο παρακάτω διάλογος:

Πρ.: Έχουμε ένα αίτημα να διακόψουμε τώρα, να ενημερωθεί. Κύριε Πουλή, τέθηκε ένα θέμα ότι κάνατε κάποιους σχολιασμούς και υπάρχει αίτημα να αποφασίσουμε να μην παρακολουθείτε τη διαδικασία γιατί τα σχόλια θίγουν κάποιους παράγοντες.
Πουλής: Αν μου επιτρέπετε, πρόκεται για αυτά που γράφω, δεν πρόκειται για κάτι που είπα μέσα στην αίθουσα, αλλά για τα σχόλια που γράφω ως δημοσιογραφος μετά. Αυτό μου ακούγεται σαν ένα ζήτημα ελευθερίας του Τύπου. Δηλαδή το να βρίσκομαι εδώ και μετά να σχολιάζω αυτά που βλέπω και ακούω.
Πρ.: Σχετικά με τους σχολιασμούς συγκεκριμένα συνηγόρων, θα μπορούσατε να απέχετε από τέτοιους χαρακτηρισμούς;
Πουλής: Μου ζητούν να μην παρίσταμαι.
Δηλαδή αμφισβητούν το δικαίωμά μου να γράφω αυτά που γράφω με βάση τη συνείδηση και την κρίση μου.
[Ένταση]
Φίλος: [σε ανεβασμένο τόνο, δείχνει με σηκωμένο χέρι] Δεν είναι ελευθερία του τύπου η εξύβριση συνηγόρων!
Πουλής: Γιατί με διακόπτει ο κύριος με ανεβασμένο το χέρι; Αν πρόκεται για εξύβριση χειριστείτε το ανάλογα!
[Ένταση]

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης. Η προσπάθεια να αποβληθεί ένας δημοσιογράφος από αίθουσα δικαστηρίου για σχόλια και τον τρόπο που μεταφέρει τα γεγονότα είναι πρωτοφανής και το λαμβάνουμε ως μία απόπειρα φίμωσης της κάλυψης του TPP, από την πρώτη στιγμή, στην υπόθεση του φονικού ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου.

Εμείς απλώς, απέναντι στις οχλήσεις θα συνεχίσουμε να γράφουμε αυτό που πιστεύουμε και να πιστεύουμε αυτό που λέμε, με συμμάχους τα στοιχεία, τις συνειδήσεις μας, τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες μας.