Τον περασμένο Αύγουστο, ο Κωνσταντίνος Λούλης ήταν από τα λίγα πρόσωπα που απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση, κατά τον «μίνι ανασχηματισμό» του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπό το βάρος του σάλου που προκάλεσε το ζήτημα των τίτλων σπουδών του. Μάλιστα, περισσότερους από τρεις μήνες μετά το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάθεση εγγράφων αναφορικά με τους τίτλους σπουδών του, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αποφάσισε να τον καλύψει, υποστηρίζοντας πως το αίτημα για την παρουσίαση του πτυχίου του πρώην γενικού γραμματέα «παρέλκει», αφού από τις αρχές Αυγούστου έχει αποπεμφθεί.

Κατά πως φαίνεται, η απομάκρυνση του αλευροβιομήχανου και προσωπικού φίλου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δεν κράτησε περισσότερους από δύο μήνες, αφού όπως γίνεται γνωστό, ο ίδιος επιστρέφει στο υπουργείο Τουρισμού, με την ιδιότητα του «άμισθου μετακλητού υπαλλήλου».

Σύμφωνα με το σχετικό Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, ο Κ. Λούλης αναλαμβάνει και πάλι καθήκοντα στο υπουργείο Τουρισμού, «με ειδικό αντικείμενο τον σχεδιασμό και την υποβολή προτάσεων για την τουριστική ανάπτυξη, την στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας και την στρατηγική επέκτασης στις διεθνείς αγορές».

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην γενικός γραμματέας Τουρισμού, που έχει υμνήσει τον δικτάτορα Παπαδόπουλο και τη δράση της χούντας, αποτελεί ακόμα τον ταμία του «Ιδρύματος Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης», ενώ ως αλευροβιομήχανος υποστήριξε και υποστηρίχθηκε από τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ, που είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου στο Άγιο όρος.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ.