Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο νέος γενικός γραμματέας Τουρισμού, Κωνσταντίνος Λούλης, που έχει δηλώσει «εντυπωσιασμένος» από τον δικτάτορα Γιώργο Παπαδόπουλο και τα πεπραγμένα της δικτατορίας κατά τη διάρκεια της επταετίας στο βιβλίο του «Η επιβίωση της Ελλάδας μέσα από διαδοχικά θαύματα», αποτελεί κοντινό πρόσωπο της οικογένειας Μητσοτάκη καθώς είναι ο ταμίας του «Ιδρύματος Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης».

Ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τον σχηματισμό του Αχιλλέα Μπέου στον Βόλο και αλευροβιομήχανος της «Μύλοι Λούλη Α.Ε.» (πρώην Κυλινδρόμυλος Λούλη Α.Ε.), φαίνεται να έχει εξαιρετικές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, καθώς είναι ο ταμίας του ιδρύματος που είναι αφιερωμένο στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ανάμεσα σε μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Στον επίσημο ιστότοπο του Ιδρύματος καταγράφεται το Δ.Σ. ως εξής: Κατερίνα Μητσοτάκη (πρόεδρος), Αλεξάνδρα Μητσοτάκη (αντιπρόεδρος), Σάκη Κυπραίου (γραμματέας), Κωνσταντίνος Λούλης (ταμίας) και Παντελής Βιρβιδάκης, Κυριάκος Βιρβιδάκης, Αλεξία Μπακογιάννη, Θανάσης Λιάπης, Κώστας Συνολάκης (μέλη). Ο Κ. Λούλης κατέχει την θέση του ταμία, σε ένα καθαρά «οικογενειακό» Δ.Σ., μαζί με τις δύο κόρες του Κων. Μητσοτάκη (Κατερίνα και Αλεξάνδρα), τους δύο ανιψιούς του, γιους της αδελφής του Καίτης και του Επαμεινώνδα Βιρβιδάκη, αλλά και την ξαδέλφη του, Σάκη Κυπραίου.

Υποστηρικτής της χούντας ο νέος γενικός γραμματέας Τουρισμού, Κωνσταντίνος Λούλης

Οι σχέσεις με την εκκλησία και τον Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου

Το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι πέρα από κοντινός άνθρωπος της οικογένειας Μητσοτάκη, ο Κ. Λούλης αποτελεί και το «όχημα» διασύνδεσης με κύκλους της εκκλησίας και τον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ που κατηγορήθηκε για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, παραθέτοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» από τις 27 Δεκεμβρίου 2011, που αναφέρει τα εξής:

«Τον Απρίλιο του 1990 στην Αθήνα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κερδίζει τις εκλογές και εκλέγεται πρωθυπουργός. Τις ίδιες ημέρες στο Αγιον Ορος ο ιερομόναχος Εφραίμ “προάγεται” –προχειρίζεται– σε αρχιμανδρίτη και ενθρονίζεται ως ηγούμενος στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου. Σύμπτωση. Το μόνο που συνδέει τους δύο άνδρες είναι ότι διοικητής του Αθω εκείνη την περίοδο είναι ο αλευροβιομήχανος Κ. Λούλης, προσωπικός φίλος του νεοεκλεγέντος πρωθυπουργού, χορηγός και υποστηρικτής του Εφραίμ. Είκοσι ένα χρόνια αργότερα ο ηγούμενος θα πάρει τον δρόμο για τη φυλακή και ο Κ. Μητσοτάκης θα κάνει μια οργισμένη δήλωση για να τον υπερασπιστεί».

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών»,  από τις πρώτες επιχειρήσεις που επισκέφτηκε ο Κων. Μητσοτάκης ως υπουργός Συντονισμού στην κυβέρνηση Καραμανλή το 1979 ήταν το εργοστάσιο Λούλη, όπου τον ξενάγησε ο μόλις 25χρονος τότε αλευροβιομήχανος.

Και όταν τον Σεπτέμβριο του 2001 ο κ. Λούλης έκανε τα εγκαίνια του νέου του εργοστασίου στον Αλμυρό, ήταν ο ηγούμενος Εφραίμ που έσπευσε να τα ευλογήσει, μεταφέροντας μάλιστα επί τούτου στον χώρο των «Κυλινδρόμυλων» την Αγία Ζώνη, που φυλάσσεται στη Μονή Βατοπεδίου. Αυτή η πρωτοφανής «ιδιωτικοποίηση» της μεταφοράς ιερών κειμηλίων θα σχετιστεί αργότερα με την υπόθεση ανταλλαγής ακινήτων και την οικονομική «αξιοποίηση» της Βιστωνίδας. Σε μεταγενέστερη επιστολή του προς τον Εφραίμ (18.10.1999), ο κ. Λούλης θα πει ότι η Αγία Ζώνη έκανε και θαύμα στην οικογένειά του, θεραπεύοντας στενό συγγενικό του πρόσωπο.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών»