
Αναλυτικά, η συζήτηση κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα ξεκίνησε στις 9.00 το πρωί και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα υπάρξουν τοποθετήσεις βουλευτών, οι ομιλίες των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων των κομμάτων σε έναν κύκλο με την αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτική τους δύναμη(δηλαδή από τα μικρότερα προς τα μεγαλύτερα).
Έπειτα θα ξεκινήσουν οι ομιλίες των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων, πάλι με την αντίστροφη της κοινοβουλευτικής τους δύναμη σειρά και με τον πρωθυπουργό να κλείνει την συζήτηση.
Στις 9:00 η ώρα το βράδυ, αναμένεται να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης με το ηλεκτρονικό σύστημα. Για να εγκριθεί πρέπει να λάβει 151 θετικές ψήφους.
Σφοδρή σύγκρουση για το email του Τριαντόπουλου
Εντωμεταξύ στην πρώτη του τοποθέτηση για χθές στη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή το δημοσίευμα εφημερίδας για το email Τριαντόπουλου είπε: «έρχεται σήμερα ένα email να αποδείξει ότι το μήνυμα των εκατοντάδων χιλιάδων δεν το πήρατε. Ψέματα λέγατε, ψέματα λέτε και μετά από ό,τι έχει συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες», προκαλώντας τον Πρωθυπουργό να φέρει στη Βουλή το επίμαχο στοιχείο. Καταλόγισε υποκρισία και αλαζονεία στην κυβέρνηση, την κατηγόρησε ότι συνεχίζει να έχει τη φιλοσοφία του ότι το κράτος είναι λάφυρο και γι’ αυτό είπε ότι «θα δώσουμε αγώνα για να κλείσει ο κύκλος της διακυβέρνησής της, προκειμένου να αναλάβει τα ηνία της χώρας μια κανονική κυβέρνηση».
Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ για το email του Χρήστου Τριαντόπουλου προς τους Γεραπετρίτη και Σκέρτσο, ο κ. Ανδρουλάκης είπε, «έρχεται σήμερα ένα email να αποδείξει ότι το μήνυμα των εκατοντάδων χιλιάδων δεν το πήρατε. Ψέματα λέγατε, ψέματα λέτε και μετά από ό,τι έχει συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες. Ψέματα πάνω από μια τραγωδία που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα. Και πραγματικά, ζητώ αύριο από τον Πρωθυπουργό, αν του έχει μείνει στοιχειώδης ευπρέπεια και αξιοπιστία, να παρουσιάσει στη Βουλή των Ελλήνων το επίμαχο στοιχείο. Γιατί εμείς πιστεύουμε ότι ο κ. Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, εκτέλεσε αποστολή Μητσοτάκη πάνω από τα συντρίμμια των τρένων. Και δεν το πιστεύουμε μόνο εμείς. Το πιστεύουν και εκατομμύρια Έλληνες, που έχουν ενοχληθεί από αυτήν την αλαζονική συμπεριφορά που υποτιμά τη νοημοσύνη τους, ενώ υπάρχουν ακράδαντα στοιχεία».
Σε σκληρή γραμμή η κυβέρνηση: «Κάθε ψήφος δυσπιστίας είναι ψήφος παράκαμψης» υποστηρίζει η Κεραμέως – Χούλιγκανς, αντιεξουσιαστές και μποτς βλέπει ο Χρυσοχοΐδης
«Κάθε ψήφος “υπέρ” της δυσπιστίας στην κυβέρνηση, είναι ψήφος παράκαμψης και υποκατάστασης της δικαιοσύνης. Ψήφος, αμφισβήτησης της θετικής πορείας της πατρίδας μας» υποστήριξε σήμερα Πέμπτη 6 Μαρτίου, από το βήμα της Βουλής, κατά την διάρκεια της συζήτησης σχετικά με την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατατέθηκε χθες από την προοδευτική αντιπολίτευση, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως.
«Η αστυνομία διασφάλισε με πλήρη τρόπο την ασφάλεια όσων συμμετείχαν. Στην αποχώρηση κάποιοι οι οποίοι είναι χουλιγκάνοι, εγκληματίες, μέλη εγκληματικών ομάδων που έχασαν το επάγγελμά τους λόγω των νέων νόμων της κυβέρνησης γύρω από τα γήπεδα, άρχισαν τις επιθέσεις. Η Θύρα 13 και όχι μόνο, μαζί με τους γνωστούς κουκουλοφόρους του αντιεξουσιαστών έφτιαξαν μέτωπο και άρχισαν τις επιθέσεις εναντίον ΕΛΑΣ και Βουλής», υποστήριξε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παρά το όργιο αστυνομικής καταστολής στη συγκέντρωση της Τετάρτης στο Σύνταγμα.
O Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ ζήτησε από τον υπουργό «να δώστε απαντήσεις για τον τρόπο που φέρεστε στους διαδηλωτές» επισημαίνοντας πως «υπάρχει σχέδιο» και αναρωτώμενος αν «θέλατε τον κόσμο εγκλωβισμένο στο Σύνταγμα ένα έπεφταν χημικά;». Ο Νάσος Ηλιόπουλος από τη Νέα Αριστερά ανέφερε: «Η φράση «ψεκάστε τους να φύγουνε» σας θυμίζει κάτι;» λέγοντας πως «για εσάς οι διαδηλωτές είναι μάλλον κατσαρίδες» και επισημαίνοντας ότι «μια κυβέρνηση που φοβάται τον λαό που διεκδικεί δημοκρατικά δεν μπορεί να σταθεί ούτε μέρα».
«Γιατί να προκαλέσει επεισόδια η αστυνομία; για ποιο λόγο; για να κάνει το χατίρι κάποιων που σκέφτονται θεωρίες συνωμοσίας; Αυτοί οι οποίοι εμφανίζουν στο διαδίκτυο και δεν ντρέπονται, αλλά και δεν ντρέπονται και κάποιοι άλλοι που τις αναπαράγουν, εικόνες βίντεο του 2008, του 2010, εικόνες από την καναδική αστυνομία, από την Σουηδία, ότι είναι εικόνες εδώ των Ελλήνων αστυνομικών. Για όνομα του Θεού. Δεν αντιλαμβάνεστε όλοι ότι αυτό είναι καταστροφή; Γιατί αυτό σήμερα αφορά την παράταξη μας, αφορά την κυβέρνηση μας, αύριο θα αφορά κάποιους άλλους. Και θέλω να σας πω κάτι άλλο και παρακαλώ να το κρατήσετε» είπε ο Χρυσοχοΐδης.
«Τέτοιου είδους fakenews, τα bots. Αυτοί που εμφανίζουν με ένα άσχετο βίντεο σε εκατομμύρια προβολές, μέσα από τα γνωστά μηχανάκια, ισχυρισμούς και καταγγελίες ότι οι κουκουλοφόροι είναι ασφαλίτες. Αφού, λοιπόν, οι κουκουλοφόροι είναι ασφαλίτες εγώ ως αρμόδιος Υπουργός θα ήθελα να ξέρω. Ας απαντηθεί, λοιπόν, στον εισαγγελέα ποιος είναι ασφαλίτης, που είναι και κουκουλοφόρος. Όλα αυτά, λοιπόν, στον εισαγγελέα, στις δικαστικές αρχές» υποστήριξε.
Διπλά συλλαλητήρια για το έγκλημα των Τεμπών την Παρασκευή
Εντωμεταξύ νέα συλλαλητήρια για το έγκλημα στα Τέμπη έχουν καλεστεί την Παρασκευή 7 Μαρτίου, τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα, απαιτώντας να αποδοθούν όλες οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες, καθώς και να σταματήσει η συγκάλυψη.
Στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια στην Αθήνα και στο ‘Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, καλούν φοιτητικοί σύλλογοι Φιλοσοφικής, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Γεωλογικού, Οδοντιατρικής, ΑΣΟΕΕ, ΑΣΚΤ, Κοινωνιολογίας από ΕΚΠΑ, Τοπογράφων Μηχανικών από ΕΜΠ και Σχολής Μηχανικών του ΠαΔΑ.
Επιπλέον, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα, διοργανώνουν νέο συλλαλητήριο για τα Τέμπη, στις 7 το απόγευμα, στο Σύνταγμα, έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου, όπου θα γίνεται η συζήτηση εντός Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας, με τις ομιλίες πρωθυπουργού και πολιτικών αρχηγών.