
Τα ξημερώματα Τετάρτης, στις 04:00 ώρα Ελλάδος, είναι προγραμματισμένο να αρχίσει το πρώτο debate μεταξύ της Κάμαλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ. Το debate διοργανώνεται από το ABC News και θα πραγματοποιηθεί στη Φιλαδέλφεια, στο Εθνικό Συνταγματικό Κέντρο, χωρίς κοινό στον χώρο.
Η συζήτηση θα διαρκέσει 90 λεπτά, με δύο διαφημιστικά διαλείμματα. Συντονιστές θα είναι ο παρουσιαστής του “World News Tonight” και διευθυντής συντάκτης Ντέιβιντ Μούιρ και η παρουσιάστρια του ABC News Live “Prime”, Λίντσεϊ Ντέιβις.
Τα μικρόφωνα θα είναι ανοιχτά μόνο για τον υποψήφιο του οποίου είναι η σειρά να μιλήσει και θα κλείνουν όταν μιλάει ο άλλος υποψήφιος. Μόνο οι συντονιστές θα επιτρέπεται να κάνουν ερωτήσεις.
Οι εκπρόσωποι των δύο υποψηφίων έστριψαν νόμισμα για να δουν τη σειρά με την οποία θα ξεκινήσουν, και έτσι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τη σειρά των ερωτήσεων. Ο πρώην πρόεδρος θα έχει την τελική τοποθέτηση και η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις επέλεξε την αριστερή θέση στη σκηνή, σε σχέση με το βάθρο των παρουσιαστών.
Δεν θα υπάρχουν εναρκτήριες δηλώσεις και οι τελικές δηλώσεις των υποψηφίων θα διαρκέσουν από δύο λεπτά.
Κάθε υποψήφιος θα έχει δύο λεπτά για να απαντήσει σε κάθε ερώτηση με μια ανταπάντηση δύο λεπτών και ένα επιπλέον λεπτό για μια συνέχεια, διευκρίνιση ή απάντηση. Οι υποψήφιοι θα στέκονται πίσω από τα βάθρα κατά τη διάρκεια του debate και δεν θα επιτρέπεται στη σκηνή κανένα σημείωμα. Σε κάθε υποψήφιο θα δοθεί ένα στυλό, ένα λευκό χαρτί και ένα μπουκάλι νερό.
Τα στελέχη της καμπάνιας δεν επιτρέπεται να αλληλεπιδρούν με υποψηφίους κατά τη διάρκεια διαφημιστικών διαλειμμάτων. Το debate θα μεταδοθεί απευθείας σε συνδυασμό στις 9 μ.μ. ώρα Ανατολικής Ακτής ΗΠΑ.
Ιμια, οτσαλαν,δντ(ευλογία).. Δεν θα λειψει σε κανενα..
Να που και ο Πάγκαλος μπορεί να είναι λατρεμένος. Το λέω για να μην σας παίρνει ποτέ από κάτω.
Κι εμένα αυτό μου έκανε εντύπωση - το 'λατρεμένος' -μα ποιός μπορεί να λάτρεψε τον Πάγκαλο;
Οι συνδαιτημόνες, οι ομοτράπεζοι, οι ομόσιτοι τον λάτρεψαν παράφορα. Αν δεν ανήκεις σε αυτούς δεν μπορείς να το καταλάβεις ακόμη κι αν είσαι ο γκουρού της ενσυναίσθησης.
ΜΑ, προλαβαινε να φάει κανενας απο δαυτους όταν ο Θοδωρος έκανε γιουρούσι;
Οι άνθρωποι συχνά λατρεύουν κάτι τέτοιο: https://d3d00swyhr67nd.cloudfront.net/w944h944/collection/PUBSCULPT/NTV/NTV_UMIDC_A2019_3-005.jpg
Είναι σύνηθες.
Συλλυπητήρια στους δικούς του, σκατά στον τάφο του.
Καπετάνιε, θα πάς να χέσεις?
Πλέον μένει να γίνει η κηδεία του δημοσία δαπάνη.
Έτσι μέχρι και το τέλος θα μας κάνει κωλοδάχτυλο και θα σκεφτόμαστε "μαζί τον θαψαμε"
Δυστυχώς άργησε 84 χρόνια να ψοφήσει. Δυστυχώς δεν φροντίσαμε να πληρώσει πριν ψοφήσει.
Ας προσέχαμε
λίγο καλύτερος ο κόσμος σήμερα
Εγώ πάντως δεν έκατσα ποτέ σε κανένα τραπέζι να συμφάγω μαζί με το μακαρίτη
Έτρωγε αυτός και τη δική σου μερίδα!
"Δε γαμιέσαι πρωί πρωί;"
ΕΓΩ ΤΑ ΕΦΑΓΑ
Εσύ θα φάς κάτι άλλο με τους λαλάκες που πάς και ψηφίζεις!
Σε ιστορικό (πλέον) χρόνο εχει ενδιαφερον ενας παραληλισμος του εκλιπόντος με τον διαβόητο παππου του. Μιλάμε βεβαια για τον Θ. Πάγκαλο τον πρεσβύτερο, μια χαρακτηριστική φιγούρα του ελληνικού μεσοπολέμου με ρολο σε όλα τα δεινά της Ελλαδιτσας απο την αρχη ως τα μέσα του προηγουμενου αιώνα. Χαρακτηριστικα του Παγκάλου (Sr), ηταν η παρορμητικότητα και η μεγαλομανία (και η μπουνταλωσύνη, βεβαιως, βεβαιως), τα οποία σε μεγαλο βαθμό είχε και ο εκλιπών εγγονός του. Ας δουμε ομως κατ ανταπαραβολή (και καθ' υπερβολή βεβαια, καθως ο παππούς εζησε σε πολύ πιο ταραγμένες εποχες από τον εγγονό) τα εργα των δυο αντρών:
Ιδρυτικό στελεχος του Στρατιωτικου συνδέσμου --> Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
Ενεργός συμμετοχη σε Βαλκανικούς πολέμους και Μικρασιατικη Εκστρατεία ---> Ενεργό στελεχος του ΠΑΣΟΚ της "Αλλαγής".
Παραπομπή των "οκτώ" για την Μικρασιατική Καταστροφή --> Ομάδα των τεσσάρων, διαδοχή Αντρέα
Αθωωση πριγκηπα Ανδρέα για Μικρασιατική Καταστροφή --> Υπόθεση Οτσαλάν
Δικτατορία Παγκαλου (1925), αντεργατική πολιτική --> Μνημονιακές περικοπές
Δικτατορία Παγκαλου (1925), παραχωρηση συνεκμεταλλεσης Θεσ/νικης στους Γουγκοσλαβους --> 'Ιμια
Δικτατορία Παγκαλου (1925), καζίνο Ελευσινας --> Μίζες ΠΑΣΟΚ κλπ
Κατοχη (1941-1945), δοσιλογισμός-προσετερισμός κυβερνησης Τσολακογλου --> Αντιπρόεδρος Μνημονιακών κυβερνησεων.
Κατοχη (1941-1945), εκδοση συντάξεως ως πρωην ΠτΔ(!) --> Εισοδημα 500.000+ Ευρώ κατα το έτος 2008.
Κατοχη (1941-1945), συμμετοχή στην ιδρυση σωμάτων ασφαλείας --> Προσετερισμός ΝΔ, μπράβο Κυριάκο, μπράβο Μάκη (Βορίδη).
Θάνατος (1952) --> Θάνατος (2023)
Ξέχασες την εισβολή στη Βουλγαρία το 1925, απο την οποία εξεδιώχθη η ελλάδα απο την ΚτΕ.
Επίσης, τις κοντές φούστες, που ο παππούς έβαλλε τους αστυνομικούς να κυνηγούν με το μέτρο. Δες, πχ. εδώ: https://www.newsbeast.gr/weekend/arthro/4261196/otan-o-diktatoras-theodoros-pagkalos-apagoreyse-tis-kontes-foystes
Σίγουρα και για τους δύο γιγαντες της πολιτικής η λίστα ειναι αυτα που πρόχειρα θυμηθηκα, αλλα ειμαι σίγουρος οτί με λίγη περισσότερη σκέψη μπορεί κανείς να γραψει ολόκληρα βιβλία για τα εργα και τις ημέρες των Παγκάλων στην Νεότερη Ελληνική Ιστορία.
Αυτός έφαγε πολύ περισσότερο από εμάς και έσκασε από το φαΐ ο λαίμαργος.
Πεθανε το βοδι απο το πολυ φαι...
Το αφήγημα που χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα τα μουνόπανα των Πετσωμένων είναι το "Μαζί τα Φάγαμε" Μαζί τα φάγαμε για την Siemens Μαζί τα φάγαμε για την Novartis Μαζί τα φάγαμε για την Mονη Βατοπεδίου Μαζί τα φάγαμε για τα εξοπλιστικά Μαζί τα φάγαμε και χρεοκόπησε η Ελλάδα το 2010... Η κυβερνηση του Βορίδη , του Λαδωνη και των υπολοίπων ακροδεξιών έχασαν τον "πατέρα" του αφηγήματος τους από το 2010 και μετά...
η ακριβης δηλωση - ΣΩΣΤΗ - εχει ως εξης
Ήταν η εποχή που η Ελλάδα είχε ήδη υπογράψει το πρώτο μνημόνιο, ενώ είχε υπογράψει και αντίστοιχη σύμβαση δανεισμού με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Εκείνη την ημέρα λοιπόν ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε το εξής: «Η απάντηση εις την κατακραυγή που υπάρχει εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας “πώς τα φάγατε τα λεφτά;”, που μας ρωτάει ο κόσμος, είναι αυτή: “Σας διορίσαμε. ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ * . Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής”».
Χιζ "φάηνεστ" άουαρ...
Καλώ παράδησω.
"R.I.P." - Sepultura
"—Χμ! Να ένας που η ψυχή του μοιάζει με το σώμα του άλλου." Για τον αρχιδιακο κλαυδιο και τον κουασιμοδο. Για το πασοκ και τον παγκαλο. απο την παναγια των παρισιων
Κοίτα Θοδωρή, εκεί στην κόλαση μην τα φας όλα, άσε και για μας λίγο υγρό πύρ.
Eνας απο αυτούς λιγότερος!