Απορριπτική απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές των συνταξιούχων του 2012-13

Στο κενό έπεσε η προσφυγή του σωματείου συνταξιούχων στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις περικοπές στις συντάξεις των ετών 2012 και 2013, καθώς το Τριμελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης αποφάσισε να την απορρίψει.
SOOC
|

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση για τη μη συμμόρφωση της Διοίκησης στις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων το 2012 και το 2013 (ν. 4051/2012 και 4093/2012).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σκεπτικό του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης ήταν πως το εν λόγω σωματείο που προσέφυγε στο ΣτΕ, δεν ήταν διάδικος στις επίμαχες δίκες, επικαλούμενο τα όσα αναφέρει η νομοθεσία.

Όπως αναφέρεται, στο Συμβούλιο του ΣτΕ όφειλαν να απολογηθούν ο ΕΦΚΑ και ο ΕΤΕΑΠ (επικουρικό) έπειτα από προσφυγή του σωματείου συνταξιούχων Θεσσαλονίκης «Η Συσπείρωση», που εκπροσωπούσε συνταξιούχο του ΕΦΚΑ, που είχε δικαιωθεί με την 3037/2018 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις