Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αγορά», ο  υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης υποστήριξε ότι «αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό η βιωσιμότητα της συμφωνίας, η οποία δεν έχει κλειδώσει», ενώ πρόσθεσε πως πρόθεση της κυβέρνησης «είναι να την καταστήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε τους όρους της απεμπλοκής από τις πολιτικές της λιτότητας».

Παράλληλα, υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν υιοθετεί τη συμφωνία, αλλά την αποδέχεται« κάτω από το βάρος των περιστάσεων και των δεδομένων συσχετισμών», ενώ ξεκαθάρισε ότι οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν ακυρώνονται.

Αναφερόμενος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε πως «αν η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τραυματίζεται σε κάθε ψηφοφορία,  καταλαβαίνετε ότι δεν μπορεί να μείνουν ανεπηρέαστες η παρουσία  και η πορεία της κυβέρνησης». Επίσης, επεσήμανε τη διαφορά ανάμεσα στην κυβέρνηση «που αναγκάζεται να εφαρμόσει τη συμφωνία» και στα κόμματα της αντιπολίτευσης που «πιστεύουν στη συμφωνία, βλέπουν το εαυτό τους σε αυτήν, κάποιοι δε από αυτούς έλεγαν πως αν δεν υπήρχε το μνημόνιο θα έπρεπε να το εφεύρουμε».

Ερωτηθείς για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, υπογράμμισε πως ο ρόλος και τα πάγια της ΔΕΗ,  που διαχειρίζεται ο ΑΔΜΗΕ, είναι ανεκτίμητης αξίας και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ,  καθώς και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων».