Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταβάλει η πόλη για αποζημίωση, ωστόσο μέχρι στιγμής, όπως σημειώνει το CNN, κανένας αστυνομικός δεν έχει διωχθεί για έγκληματα. Μαζί με την αποζημίωση, η Λούιβιλ αποφάσισε σειρά μεταρρυθμίσεων στην αστυνομία, όπως κίνητρα για να μένουν οι αστυνομικοί στις περιοχές που υπηρετούν, μεγαλύτερη χρήση κοινωνικών λειτουργών και την προϋπόθεση οι διοικητές της αστυνομίας να εγκρίνουν εντάλματα, πριν από την ενημέρωση του εισαγγελέα.

To αίτημα για δικαιοσύνη για την Μπριόνα σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να σώζουμε ζωές προς τιμήν της”, δήλωσε η μητέρα της Ταμίκα Πάλμερ. «Κανένα χρηματικό ποσό δεν το επιτυγχάνει αυτό, αλλά τα μέτρα μεταρρύθμισης της αστυνομίας που καταφέραμε να περάσουμε ως μέρος αυτού του διακανονισμού σημαίνουν πολύ περισσότερα για την οικογένειά μου, την κοινότητά μας και την κληρονομιά της Μπριόνα.

Η 26χρονη Τείλορ δολοφονήθηκε από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια εφόδου στο σπίτι της, στις 13 Μαρτίου στα πλαίσια επιχειρήσεων κατά των ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματός της και την πυροβόλησαν 8 φορές.

«Λυπάμαι βαθιά, λυπάμαι πολύ για το θάνατο της Μπρένα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Φίσερ, που είναι λευκός. «Η διοίκησή μου δεν περιμένει να προχωρήσει με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να αποτρέψει την επανάληψη μιας τέτοιας τραγωδίας».

Όπως σημειώνει το kosmodromio.gr, ο θάνατος της Τέιλορ, παράλληλα με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, που σκοτώθηκε τον Μάιο από αστυνομικό της Μινεάπολης, προκάλεσε ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα διαμαρτυρίας στην ιστορία των ΗΠΑ, με καθημερινές διαδηλώσεις σε πλήθος μικρών και μεγάλων πόλεων της χώρας έκτοτε και με κύρια αιτήματα τον τερματισμό της αστυνομικής βίας και την φυλετική δικαιοσύνη.