της Νεκταρίας Ψαράκη

Αδύνατη ήταν η πρόσβαση στο Νοσοκομείο Σισμανόγλειο μέχρι και πριν από λίγη ώρα, καθώς το χιόνι δεν επέτρεπε ούτε σε Ι.Χ. αλλά ούτε και σε ασθενοφόρα την πρόσβαση, παρά το γεγονός ότι εφημερεύει για Covid περιστατικά. «Από χθες το νοσοκομείο αδυνατούσε να δεχτεί έκτακτα περιστατικά, ενώ εφημερεύει συνεχώς. Η εικόνα μέχρι και πριν από λίγο ήταν αποκαρδιωτική. Δεν μπορούσαν να περάσουν τα ασθενοφόρα. Το χιόνι είχε σκεπάσει τα πάντα, και αποφάσισαν πριν λίγο να φέρουν μόλις ένα μηχάνημα. Το πρόβλημα όμως δεν έχει λυθεί», αναφέρει στο TPP ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, περιγράφοντας την ανυπαρξία της κρατικής μέριμνας για την ασφαλή πρόσβαση και περίθαλψη ασθενών.

Στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, η κατάσταση είναι χειρότερη. Όπως αναφέρει στο TPP ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου, Ηλίας Λιόλιος «από χθες μέχρι και σήμερα στις 13:00 δεν ήταν ανοιχτός ούτε ο δρόμος ο οποίος οδηγεί στο νοσοκομείο. Τον καθάρισαν πριν από λίγο ενώ εφημερεύουμε μέχρι τις 14:30 και η πρόσβαση είναι εφικτή μέχρι την πύλη του νοσοκομείου. Από εκεί και πέρα, το χιόνι είναι πάνω από 50 πόντους και τα παιδάκια με τους συνοδούς τους είναι υποχρεωμένα να διανύσουν μία απόσταση 200 μέτρων με τα πόδια για να μπουν στο νοσοκομείο, πράγμα αδύνατον».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου αλλά και στο πάρκινγκ έχουν πέσει δέντρα, ενώ τα αυτοκίνητα των συνοδών και του υγειονομικού προσωπικού έχουν σκεπαστεί εντελώς από το χιόνι. «Δεν μπορούμε να φύγουμε ούτε εμείς από εδώ. Ο αντιπρόεδρος του σωματείου αυτή τη στιγμή επικοινωνεί με Περιφέρεια και Δήμο. Την μία μας λένε ότι τα αυτοκίνητα δίπλωσαν, την άλλη ότι το ρυθμίζουν, κανείς δεν ξέρει να μας ενημερώσει. Δεν μπορούν να φύγουν ούτε τα άρρωστα παιδάκια που παίρνουν εξιτήριο», αναφέρει.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο διαβεβαιώνει ότι παρά την ανυπαρξία της κρατικής μέριμνας, οι εργαζόμενοι θα κάνουν το καθήκον τους: «Το χιόνι συνεχίζει να πέφτει. Όσοι μείνουμε εδώ θα κάνουμε διπλοβάρδια και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μην λείψει τίποτα στα παιδάκια. Το μόνο που ευχόμαστε είναι να μην ξεμείνουμε από πετρέλαιο…».

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, έχουν αποκλειστεί μέσα στα κτίρια, ενώ τα αυτοκίνητά τους έχουν σκεπαστεί από χιόνι. Υπάρχουν καθυστερήσεις στην τροφοδοσία, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στην παροχή οξυγόνου. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να κάνουν τριπλοβάρδια, με αποτέλεσμα να προειδοποιούν για απεργιακές κινητοποιήσεις για να ανατραπεί «η κυβέρνηση του θανάτου και της καταστροφής».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.