Ενα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Παναγιώτη Αχλατλή στην ιστοσελίδα theopinion.gr γκρεμίζει το κυβερνητικό αφήγημα αναγκαιότητας πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ και αποδομεί πλήρως τη σαθρή όσο και υποκριτική επιχειρηματολογία κυβέρνησης – Θεοδωρικάκου και πρυτάνεως του ΑΠΘ.

Γράφει ο Παναγιώτης Αχλατλής στο theopininion.gr: «Οξύμωρες θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τις εικόνες που επικρατούν μέσα στο campus του ΑΠΘ μετά την είσοδο της πολυαναμενόμενης Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ). Ενώ τα μέλη της ολιγομελούς ΟΠΠΙ βρίσκονται καθηλωμένα σε συγκεκριμένα, όπως παρατηρείται, σημεία (πρυτανεία και ΣΘΕ), στα γνωστά μέρη μέσα στο campus του Πανεπιστημίου τα φαινόμενα ανομίας και παραβατικότητας ακμάζουν».

«Μεσημέρι Τρίτης και το ρολόι δείχνει σχεδόν 16.00. Μπροστά από το κτίριο της παλιάς Φιλοσοφικής δυο άτομα, κρατώντας ένα δέμα στα χέρια, πλησιάζουν στους θάμνους της περίφραξης και επιμελώς κρύβουν το δέμα στα φυλλώματα των θάμνων. Λίγα λεπτά αργότερα, άλλο άτομο έρχεται και παραλαμβάνει το δέμα, ελέγχοντας παράλληλα γύρω του αν και ποιοι τον κοιτούν. Αποχωρεί και λίγο πιο πέρα απροκάλυπτα ανοίγει το δέμα και ξεκινά να χρησιμοποιεί το περιεχόμενο. Είναι εμφανές ότι πρόκειται για ναρκωτικές ουσίες» συμπληρώνει.

theopinion.gr

Και σε άλλο σημείο, αναφέρει:

«Λίγα βήματα παραπάνω στην πλατεία του τμήματος Χημείας ένας νεαρός άνδρας πλησιάζει τους περαστικούς, ρωτώντας τους αν θέλουν να αγοράσουν κάποια ποσότητα ναρκωτικών. Ορισμένοι από τους ερωτώμενους, συνηθισμένοι σε αυτό το σκηνικό, τους αποφεύγουν χωρίς κάποια αντίδραση. Αυτοί όμως που επισκέπτονται για πρώτη φορά το εκπαιδευτικό ίδρυμα δεν μπορούν να κρύψουν τη δυσάρεστη έκπληξή τους. Παρ’ όλα αυτά, στα κατά τόπους σημεία ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις φυλάνε τη νεοσύστατη Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που βρίσκεται καθηλωμένη σε ένα συγκεκριμένο σημείο».