Πριν από λίγο ήχησε 112 σε Αττική, Αχαΐα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, και Ιθάκη προειδοποιώντας για αποφυγή των μετακινήσεων.

Σύμφωνα με το προειδοποιητικό μήνυμα, για το επόμενο 24ωρο προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Στο 112 αναφέρονται τα εξής: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) από τις βραδινές ώρες της 26/09/2023 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών.»

112

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ώρες σε Θεσσαλία, Δυτική και Κεντρική Στερεά, Πελοπόννησο και Ιόνιο. Στη Θεσσαλία σήμερα υπήρξαν και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό, όμως το απόγευμα – βράδυ δεν αποκλείεται να υπάρξει μικρή έξαρση των φαινομένων.

Η Τετάρτη θα είναι η πιο δύσκολη μέρα οπότε και αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Μαγνησία, Κεντρική και Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Πελοπόννησο, Αττική, Αιγαίο. Ουσιαστικά από τη Μαγνησία και νοτιότερα θα υπάρξουν πιο γενικευμένα φαινόμενα. Σύμφωνα με την κ. Ζιακοπούλου απαιτείται μεγάλη προσοχή σε Μαγνησία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Ευρυτανία, Βοιωτία, Κορινθία, Αχαΐα, Αιγαίο και Κρήτη. Στην Αττική η δυσκολότερη ημέρα είναι η αυριανή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα σχεδόν όλη τη μέρα σχεδόν σε όλο το νομό και ουσιαστικά η βελτίωση θα έρθει από το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά, σταδιακά.

Η αγωνία κορυφώνεται για τους κατοίκους στα Τρίκαλα καθώς ανησυχούν μήπως φουσκώσει ο Ληθαίος ποταμός που διασχίζει την πόλη εάν δεχτεί σημαντικά ύψη βροχής από τη νέα κακοκαιρία. Η κακοκαιρία χτύπησε και τη δυτική Ελλάδα. Λόγω των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν εχθές έχει γίνει προληπτικά αμφιδρόμηση στην εθνική οδό στο ύψος του Ελαιώνα ενώ άρχισε η καταγραφή των ζημιών που έγιναν σε σπίτια και καλλιέργειες. Σε Αχαΐα και Κορινθία επίσης έπεσε πολύ βροχή – και χαλάζι. Στο Ξυλόκαστρο έμειναν κλειστά τα σχολεία σήμερα ενώ στην παραλία είναι σε εξέλιξη εργασίες για την απομάκρυνση φερτών υλικών.