Ο Diego Martín Chahe ανέφερε, επίσης, ότι «μόνο ο Διευθυντής Ψηφιακών και Θεσμικών Μέσων θα είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των δικτύων της Δημόσιας Τηλεόρασης και της Εθνικής Ραδιοφωνίας, στο πλαίσιο της διαδικασίας αναδιοργάνωση και αναδιάρθρωση των μέσων ενημέρωσης και για ενοποίηση κριτηρίων διανομής».

Τα δίκτυα της Δημόσιας Τηλεόρασης, της Εθνικής Ραδιοφωνίας, των καναλιών FM Classic, Rock ή Folkloric μουσικής και τα θεματικά κανάλια Encuentro (πολιτιστικό) και Paka Paka (παιδικό) είναι αυτά που επηρεάζονται από το νέο μέτρο που τέθηκε σε εφαρμογή στις 00:00 (03:00 GMT) την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο η κυβέρνηση Μιλέι έκλεισε τη σελίδα του Télam (του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων) επειδή, σύμφωνα με το Εκτελεστικό, «χρησιμοποιήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες ως ένα πρακτορείο Κιρχνεριστικής προπαγάνδας». (η Κίρχνερ ήταν η επικεφαλής της αριστερής αντιπολίτευσης).

Ο Agustín Lecchi, γραμματέας της Ένωσης Τύπου του Μπουένος Άιρες (SiPreBA), δηλώνει σχετικά με την αναστολή ότι:

«Δεν ενδιαφέρονται για αναδιάρθρωση, δεν ενδιαφέρονται για την οικονομική κατάσταση καθενός από αυτά τα μέσα και ότι ορισμένα ήταν κερδοφόρα και είχαν καλή οικονομική κατάσταση. Το μόνο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι να καταστρέψουν, επιτίθενται στον κοινωνικό τους ρόλο και αυτό γι’ αυτό επιτέθηκαν στις κοινές ευθύνες των σταθμών Télam και Radio Nacional και τώρα επιτίθενται στη δύναμή τους να φτάσουν μέσω των κοινωνικών δικτύων» και έκρινε ότι πρόκειται «κλιμάκωση της καταστροφής».

Ο «βασικός νόμος», το πρωταγωνιστικό σχέδιο , σύμφωνα με τον Lecchi, του Αργεντινού Εκτελεστικού, βρίσκεται στις επιτροπές της Γερουσίας εν αναμονή συζήτησης στην Ολομέλεια μετά την κύρωση στην Βουλή των Αντιπροσώπων και εάν εγκριθεί, εξετάζει την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων μέσων ενημέρωσης.