Τους κρατουμένους του Αυλώνα τέσσερις εκ των οποίων ήταν υποψήφιοι στις πανελλήνιες εξετάσεις και πέτυχαν σε ανώτερα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας, επισκέφθηκε για να τους δώσει μικρό έπαθλο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.
 
Από τους πέντε μαθητές του Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνας που έδωσαν φέτος πανελλήνιες εξετάσεις πέρασαν οι τέσσερις, ωστόσο παρόντες στη τελετή ήταν οι δύο.
 
Ο ένας από τους επιτυχόντες μαθητές έχει μεταχθεί στις φυλακές Λάρισας και το βραβείο του το παρέλαβε ο διευθυντής του Σχολείου της φυλακής, ενώ ο Νίκος Ρωμανός αρνήθηκε να παραστεί και να λάβει τον έπαινο.

Μέσω του διευθυντή Πέτρου Δαμιανού διαμήνυσε ότι δεν θα παραστεί στην απονομή για ιδεολογικούς λόγους: «Δεν θα παραλάβει τον έπαινο και το έπαθλο των 500 ευρώ, καθώς αν προχωρούσε στη συγκεκριμένη ενέργεια θα ερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύει», είπε ο διευθυντής του σχολείου.

Ο Νίκος Ρωμανός κρατείται για την υπόθεση της ληστείας του Βελβεντού, ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.