Μιλώντας στο Mega δήλωσε πως «είχαμε πει ότι θα έχουμε μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων και των πανδημικών δεικτών», κάνοντας λόγο για 30% πτώση στους θανάτους κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Υποστήριξε μάλιστα πως διαπιστώθηκε ωφέλεια από τη χαλαρή κινητικότητα του καλοκαιριού, σε συνδυασμό με μια επιτηρούμενη και δομημένη με ιατρικά πρωτόκολλα επιστροφή στην πόλη.

«Ωστόσο, δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτήν την σταθερότητα», συμπλήρωσε, λέγοντας πως «δεν μπορούμε να σέρνουμε καθημερινά 2,5-3 χιλιάδες κρούσματα, 25-35 θανάτους και περίπου 300 στις εντατικές». Ιδιαίτερα στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Β. Ελλάδος εντοπίζεται σημαντικό πρόβλημα, σύμφωνα με το καθηγητή, εξηγώντας πως αυτό γίνεται επειδή στις παραπάνω περιοχές η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλότερη σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.

Προβλέποντας 2,5 χιλιάδες νεκρούς αν δεν επιτευχθεί τοίχος ανοσίας, ο καθηγητής προσέθεσε πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς, φαίνεται πως θα  φτάσουμε τα παραπάνω επίπεδα ανοσίας μέσα στο επόμενο τρίμηνο, αλλά δυστυχώς μέσω της φυσικής λοίμωξης.

Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει έξαρση λόγω της αλλαγής τακτικής της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει άνοιγμα των καταστημάτων χωρίς περιορισμούς για τους εμβολιασμένους, μικρότερες σχολικές τάξεις, σε συνδυασμό με τη κακοκαιρία. Ωστόσο ο ίδιος θεωρεί πως η έξαρση θα είναι διαχειρίσιμη σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ ίσως σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές μπορεί να δούμε πίεση στο σύστημα υγείας.