Το αρμόδιο Συμβούλιο έκρινε πως ο Κωνσταντίνος Τέλιος ο οποίος υπηρετούσε σε Δημοτικό Σχολείο του Ρεθύμνου, υπέπεσε στα πειθαρχικά παραπτώματα «της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ποινικούς νόμους και της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς και ανάξιας για υπάλληλο διαγωγή εκτός υπηρεσίας» .
Ο Κων. Τέλιος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της απόλυσης του, υποστηρίζοντας ότι τα πειθαρχικά συμβούλια εξετίμησαν εσφαλμένα τα αποδεικτικά μέσα και ότι η απόφασή τους είναι πλημμελώς αιτιολογημένη.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έλαβε υπόψη του την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σύμφωνα με την οποία ο Κων. Τέλιος  «από το 1988 εντάχθηκε στην εγκληματική οργάνωση ‘17Ν’ μέχρι δε και το έτος 1992 συμμετείχε σε εγκληματικές ενέργειες της οργάνωσης, ενώ μετά το 1992 δεν μετείχε σε καμία ενέργεια της οργάνωσης, ούτε είχε επαφές με τους πρώην ‘συντρόφους του’».

Στην απόφασή τους οι Σύμβουλοι της Επικρατείας επισημαίνουν πως αν και ο Κωνσταντίνος Τέλιος δεν συμμετείχε σε εγκληματικές ενέργειες της 17Ν μετά το 1992, ωστόσο «συνέχισε να έχει ψυχική επαφή με την οργάνωση και εξακολούθησε να ταυτίζεται με την δράση της, διατηρώντας άρρηκτο σύνδεσμο με αυτήν μέχρι τη σύλληψή του (20.7.2002), αφού παρακολουθούσε άπρακτος την εγκληματική της δράση και τα κακουργήματα (ανθρωποκτονίες, ληστείες, κ.λπ.) που εξακολουθούσε να διαπράττει αυτή, παρέχοντας με την στάση του αυτή συνεχή ουσιαστική υπηρεσία (κάλυψη) στην εγκληματική οργάνωση 17Ν».

Υπενθυμίζεται  ότι Κων. Τέλιος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη  22 ετών για συμμετοχή σε δολοφονία και ληστεία, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και έχει ήδη αποφυλακιστεί.