Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ψηφίζεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις» που εμπεριέχει 66 άρθρα, εκ των οποίων τα 31 αποτελούν τροποποιήσεις ήδη ιστάμενων νόμων, από 16 διαφορετικά υπουργεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento.gr, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, παραδέχτηκε πως το ΥΠΕΝ προχωρά σε διορθώσεις μέσω συγκεκριμένων διατάξεων, όπως η πρόβλεψη επιδομάτων για τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος, τα οποία καταργήθηκαν με προηγούμενο νομοσχέδιο λόγω αβλεψίας. Συνολικά, το πολυνομοσχέδιο αφορά 16 από τα 17 υπουργεία της κυβέρνησης, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των περισσότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, που έκαναν λόγο για «κοινοβουλευτικό αιφνιδιασμό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε τον κατεπείγοντα χαρακτήρα κάποιων άρθρων. Ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Πουλάς, τόνισε πως δεν δικαιολογείται ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος. Ο Χρήστος Κατσώτης του ΚΚΕ χαρακτήρισε απαράδεκτη τη διαδικασία, επισημαίνοντας πως «31 άρθρα είναι τροποποιήσεις νόμων» και οι βουλευτές δεν έχουν αρκετό χρόνο για να μελετήσουν όλα τα άρθρα.

Ο Κλέωνας Γρηγοριάδης, ειδικός αγορητής του ΜΕΡΑ25, το προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, δήλωσε πως ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον πρόεδρο της Βουλής για τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής χωρίς να έχει προηγηθεί η απαιτούμενη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. «Με πήρε τηλέφωνο σαν να είμαστε σε διακοπές», ανέφερε χαρακτηριστικά και αποκάλεσε απαράδεκτο το γεγονός ότι μία Κοινοβουλευτική Ομάδα  ενημερώνεται με αυτόν τον τρόπο.