Τις άμεσες προτεραιότητες της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη , εφόσον μετά τις κάλπες της 7ης Ιουλίου, αναλάβει την διακυβέρνηση, περιέγραψε στο ραδιοφωνικό σταθμό «24/7» ο γραμματέας προγράμματος της ΝΔ, Γ. Στεργίου. Τόνισε πως πρώτο μέλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα είναι η ισχυρή ανάπτυξη με περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, «η οποία θα επιτευχθεί αφενός μέσω ενός επιχειρηματικού πλαισίου φιλικού προς τις επενδύσεις και αφετέρου μέσω της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος ασφάλειας».

Ερωτηθείς για το λεγόμενο οικονομικό «μαξιλαράκι» και το ενδεχόμενο αυτό να χρησιμοποιηθεί από την επόμενη κυβέρνηση στάθηκε στην σημαντική αποκλιμάκωση των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων επισημαίνοντας πως «αυτή η επίδραση στις αγορές έρχεται εξαιτίας της προοπτικής διακυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη». Παράλληλα είπε πως αποτελεί σημάδι ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας, που με τη σειρά της θα οδηγήσει σε σταδιακή άρση των δεσμεύσεων που έχει λάβει η σημερινή κυβέρνηση, όπως το «μαξιλαράκι» και το υπερταμείο για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ξεκαθάρισε πως οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δεν αποτελούν επιλογή της ΝΔ, η οποία αντιθέτως «σχεδιάζει λελογισμένες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων σε τομείς όπου υπάρχει ανάγκη», θέτοντας ως άμεση προτεραιότητα την πρόσληψη 1.500 αστυνομικών. Επέμεινε στο ενδεχόμενο συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε τομείς όπου το δημόσιο πάσχει, όπως για παράδειγμα η ψηφιοποίηση όπως ανέφερε, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η ΝΔ δεν σκοπεύσει να εκχωρήσει ολόκληρους τομείς στον ιδιωτικό τομέα.

Τέλος, όσον αφορά τις αστικές συγκοινωνίες είπε πως «στο σχεδιασμό της ΝΔ είναι να επανέλθουν σε υγιή οικονομική κατάσταση οι εταιρείες του κλάδου ώστε να μην χρειάζονται υψηλή κρατική χρηματοδότηση, να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες», ενώ απέκλεισε, τουλάχιστον προς το παρόν, το σενάριο ιδιωτικοποίησης τους.