Αποφασίστηκε η άρση ασυλίας τους Νίκου Παππάς από την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, μετά από αίτημα του Αρείου Πάγου, σε σχέση με τις δηλώσεις που έκανε εναντίον του δημοσιογράφου Βαγγέλη Περρή, πριν τις ευρωεκλογές.
Ο Βαγγέλης Περρής, από την πλευρά του, είχε δηλώσει πως εάν ο ευρωβουλευτής και πρώην μπασκετμπολίστας δεν επανατοποθετηθεί επί του ζητήματος, θα κινηθεί νομικά, κάτι που τελικώς έπραξε. Την περασμένη Τρίτη (24/3) η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων (JURI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε την έκθεση για την άρση της ασυλίας του Νίκου Παππά, ομόφωνα με 20 ψήφους υπέρ.
Σε δήλωσή του στα social media, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι «έχω ζητήσει ο ίδιος την άρση της ασυλίας μου για τη συγκεκριμένη υπόθεση, προκειμένου να ξεκαθαρίσει πλήρως».
Σημειώνει, δε, ότι η υπόθεση αφορά τη συγκεκριμένη αναφορά του προς τον Βαγγέλη Περρή πριν από τις ευρωεκλογές, όταν τον είχε αποκαλέσει «γιουσουφάκι», ενώ αφήνει αιχμές και για το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κλήθηκε να ασχοληθεί με το ζήτημα.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Παππά:
«Σχετικά με τη σημερινή ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την άρση της κοινοβουλευτικής μου ασυλίας:
Έχω ζητήσει ο ίδιος την άρση της ασυλίας μου για τη συγκεκριμένη υπόθεση, προκειμένου να ξεκαθαρίσει πλήρως.
Πρόκειται για μια δήλωση μου για τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Περρή, πριν από τις ευρωεκλογές, κατά την οποία τον είχα αποκαλέσει «γιουσουφάκι». Είναι απορίας άξιο ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλείται σήμερα να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο, την ώρα που υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά ζητήματα.
Για το θέμα αυτό θα τοποθετηθώ αναλυτικά στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας.
Συνεχίζω κανονικά τη δουλειά μου, παραμένοντας προσηλωμένος στα ζητήματα που απασχολούν πραγματικά την κοινωνία».