X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Αστήρικτα επιχειρήματα και κυβερνητικό ενδιαφέρον για να απολυθεί ο ακτινολόγος Κ.Καταραχιάς από το ΕΣΥ

Εκδικάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η αίτηση για προσωρινή διαταγή αναστολής της απόλυσης του προέδρου του Συλλόγου Εργαζόμενων στον Άγιο Σάββα, ακτινολόγου Κώστα Καταραχιά, με τη διαδικασία να αποκαλύπτει το πολιτικό χρώμα στην υπόθεση, καθώς παρενέβη εναντίον του γιατρού η 1η Υγειονομική Περιφέρεια, ενώ όπως ο δικηγόρος της ενημέρωσε το δικαστήριο, παρών ήταν και ο νομικός σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας. Ως επιχείρημα μάλιστα, εναντίον του Κ.Καταραχιά, χρησιμοποιήθηκε το ότι έχει προσληθεί «άλλη γιατρός στη θέση του», ωστόσο όπως αποδείχθηκε, η γιατρός αυτή θα αναλάβει καθήκοντα τον Οκτώβριο.
Αlex Gasteratos/ΤPP


Η απόφαση για την προσωρινή διαταγή αναμένεται μέχρι αύριο, Πέμπτη, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, σε περίπου έναν μήνα από σήμερα.

Όπως κατήγγειλε στο ΤhePressProject ο δικηγόρος του Κώστα Καταραχιά, Κώστας Παπαδάκης «είχαμε μία κυβερνητική παρέμβαση, νομική και πολιτική, η οποία ήταν η εξής: Παρέστη το νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” με τη δικηγόρο του, καθώς τα νοσοκομεία έχουν αυτοτέλεια, εκπροσωπούνται και αποφασίζουν τα ίδια, χωρίς να χρειάζεται η συμπαράσταση κρατικών οργανισμών. Παρά ταύτα παρενέβη υπέρ του νοσοκομείου και εναντίον του Καταραχιά η 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, με δικηγόρο, δηλαδή στην ουσία παρενέβη νομικά η κυβέρνηση εναντίον του Καταραχιά. Και μάλιστα, η πλευρά της 1η ΥΠΕ δήλωσε στο δικαστήριο ότι στην αίθουσα παρευρίσκεται και ο νομικός σύμβουλος του Υπουργείο Υγείας. Σαν να λέει δηλαδή ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την απόφαση αυτή. Αποκαλύπτεται ότι το θέμα είναι πολιτικό γι αυτούς».

Προσθέτει ότι «είχαμε πολλά και ενδιαφέρονται στη δίκη. Πρώτα από όλα είχαμε μία βεβαίωση της ΟΕΝΓΕ που λέει ότι ανανεώνονται οι συμβάσεις περίπου 2.000 επικουρικών γιατρών σε όλη την Ελλάδα, εκτός μόνο από αυτήν του Καταραχιά. Είχαμε έγγραφο από την ΣΤΑΣΥ, σύμφωνα με το οποίο μεταξύ των επιστρατευομένων ιδιωτών γιατρών είναι και αυτός του μετρό. Αφήνουν οι αθεόφοβοι χωρίς γιατρό τους εργαζομένους στις συγκοινωνίες και απολύουν τον Καταραχιά. Αποδείξαμε ότι ο Άγιος Σάββας έχει κενά, καθώς προβλέπονται 15 ακτινολόγοι και υπάρχουν 11, ότι τον θέλουν και από το Σωτηρία όπου τον μετακίνησαν, ότι το παιδί έχει διακριθεί και εκεί. Με ένα βουνό έγγραφα όλα αυτά. Ακούστηκε επίσης ότι έχουν προσλάβει γιατρό στη θέση του από τον Φεβρουάριο, πλην όμως η γιατρός έχει γεννήσει και δεν θα είναι στη θέση της ως τον Οκτώβριο. Όλα τα ακούσαμε και τα είδαμε».

Δηλώσεις, έξω από τα δικαστήρια, έκανε και ο Δημήτρης Ζώτος, που εκπροσωπεί το Σωματείο Εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα», τονίζοντας ότι «ζητήσαμε από το δικαστήριο να συνταχτεί με τις άσπρες μπλούζες των γιατρών, με αυτού ςπου θέλουν να σώζουν ζωές κι όχι με τα γκρι κοστούμια των διοικητών, που ενδιαφέρονται μόνο για την επόμενη καλή θέση που θα βρούνε».

«Από τη μία πλευρά ήταν το Νοσοκομείο, η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο, από την άλλη όλο το συνδικαλιστικό κίνημα. Αυτά ήταν τα στρατόπεδα και αποδείχτηκε στο δικαστήριο ότι αυτή είναι η σύγκρουση. Ο Καταραχιάς είναι ένα εμβληματικό πρόσωπο σε αυτήν τη σύγκρουση».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις