Σύμφωνα με το cnn.gr, η αστυνομία προχώρησε σε 15 συλήψεις, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο χώρο, που βρισκόταν υπό κατάληψη από τον περασμένο Ιούλιο από παραστρατιωτικές ομάδες.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρία των ΜΑΤ. Σημειώνεται, ότι ο χώρος θα φυλάσσεται πλέον όλο το 24ωρο.

 
Η λειτουργία του «καταλύματος» στην Ιερά Οδό 114 ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλη και στο διάστημα αυτό λειτούργησε με την κυβέρνηση να τηρεί στάση… ανοχής. Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στην κατάληψη χαρακτηρίζουν το χώρο «hot spot μόνο για Ελληνες» (λες και ο όρος hot spot αναφέρεται σε φιλανθρωπικό ίδρυμα) και επιχειρούν να εμφανίσουν τα κίνητρά τους συνδεδεμένα με «ύψιστο σκοπό», «θεάρεστο έργο».
 
Να σημειωθεί πως προηγήθηκε, τις προηγούμενες ημέρες, η παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα, Διαφάνειας και Ανθρωπινων Δικαιωμάτων, Κωστή Παπαϊωάννου, καθώς και η μήνυση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών στην Εισαγγελία Αθηνών για παράνομη κατάληψη δημοσίου χώρου.