Οι υπόθεση άρχισε να βγαίνει στην επιφάνεια από σχετικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ στη συνέχεια αναδείχθηκε από το «Documento», που κάνει λόγο για «αστυνομικό πογκρόμ» και φιλοξενεί δηλώσεις της δικηγόρου, Αντωνίας Λεγάκη.

Μετά από επικοινωνία του TPP με την κ.Λεγάκη, η ίδια επιβεβαιώνει την υπόθεση ακραίας αστυνομικής βίας και περιγράφει:

«Έχουνε διαλύσει μια οικογένεια και την έχουνε σκορπίσει σε όλη την Αττική. Άλλους σε νοσοκομεία και άλλους σε διαφορετικά Τμήματα. Στον Ευαγγελισμό είναι η μάνα και ο πατέρας. Ο πατέρας φρουρούμενος, έπαθε καρδιακό επεισόδιο όταν πήγε να διαμαρτυρηθεί γιατί πιάσανε τον γιο του και δείρανε τη μάνα. Ο πατέρας είναι φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό, η μητέρα επίσης εκεί, η κόρη αφού χτυπήθηκε μπροστά σε πολύ κόσμο είναι συλληφθείσα στην Κυψέλη, ήταν στον Κολωνό και μετά την πήγαν στην Κυψέλη. Με πήραν τηλέφωνο είπα είμαι η δικηγόρος και μόλις ήρθα τους εξαφάνισαν από τον Κολωνό και τους πήγαν στην Κυψέλη. Τώρα πάω να τους βρω δεν ξέρω.»

Αυτόπτρια μάρτυρας στα γεγονότα δηλώνει η δικηγόρος, Χρυσάνθη Χατζηδημητρίου,  οποία μιλώντας στο ΤPP καταγγέλλει: «Ήμουνα μάρτυρας πράγματι στην όλη διαδικασία της σκληρής και βάναυσης επίθεσης της ΕΛ.ΑΣ σε άοπλους ανθρώπους, πολίτες και μάλιστα μεταξύ αυτών σε έναν πατέρα, που ήρθε στα Α.Τ. Σεπολίων να δει τον γιο του, ο οποίος μόλις είχε συλληφθεί. Ερχόταν για να δει αν και τι κατηγορίες θα του απαγγελθούν, μόλις είχε προσαχθεί για την ακρίβεια.»

Προσθέτει ότι «από την όλη διαδικασία έχουν υπάρξει τρεις προσαγωγές που μάλλον έχουν γίνει συλλήψεις, είμαστε τώρα στην υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας στην Κυψέλη για να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Και δεύτερον η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί ο ίδιος ο πατέρας του πρώτου προσαχθέντος κάποιο καρδιακό επεισόδιο. Αυτήν τη στιγμή γνωρίζω ότι έχει μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό κι από εκεί μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι είναι μέσα φρουρούμενος και ο εφημερεύων γιατρός απουσιάζει. Γιατί δεν ντρέπονται αυτοί οι άνθρωποι, που έφεραν σε αυτήν την κατάσταση μία ολόκληρη οικογένεια, γιατί συνέλαβαν στη συνέχεια και την αδερφή του πρώτου προσαχθέντος. Και οδήγησαν τον πατέρα του στον Ευαγγελισμό! Γιατί αυτό είναι αυτήν τη στιγμή το ελληνικό κράτος, έχει αστυνομία μέσα στα νοσοκομεία και όχι γιατρούς!»

Το σκηνικό έξω από τα Σεπόλια ήταν απαράδεκτο, δεν αφήσαν ούτε δικηγόρους να ασκήσουμε το νόμιμο δικαίωμά μας να παρακολουθούμε και να ελέγχουμε τι κάνει η Αστυνομία με τις παράνομες συλλήψεις. Και η Αστυνομία μπήκε μπροστά μας και μάλιστα επιχείρησε να μας πάρει και τους αριθμούς μητρώου ώστε να μας κάνει μήνυση για παρακώλυση αστυνομικού έργου! Όταν οι ίδιοι παρακωλύουν το δικό μας το λειτούργημα και παρανομούν αδιαλείπτως με απόπειρες ανθρωποκτονίας, απέναντι σε ανθρώπους αόπλους, ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Πρέπει να πάρουν τώρα θέση όλοι γι αυτό που συμβαίνει».

Λίγο μετά τις 21:00, το news247.gr δημοσίευσε βίντεο από την στιγμή που εν μέσω έντασης, ο πατέρας πέφτει στο έδαφος: