«Καταγγέλλουμε τον εντολέα και τη πρακτική των αστυνομικών δυνάμεων που αναίτια, άκαιρα, αψυχολόγητα, σχεδόν στη ολοκλήρωσή της, αμαύρωσαν μια σπουδαία συγκέντρωση διαμαρτυρίας» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών για την επίθεση που δέχτηκαν οι πυροσβέστες από αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας τους.

Την ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας καταγγέλλουν οι πυροσβέστες που η κυβέρνηση αποκαλούσε ήρωες το καλοκαίρι. «Το καλοκαίρι δε μπορούν να πουν το πόνο τους ούτε στις οικογένειές τους γιατί δε προλαβαίνουν ούτε να τις δουν. Το χειμώνα επιβολή σιωπητηρίου, υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. Καταγγέλλουμε την ηγεσία του υπουργείου για την απαξιωτική στάση και την άρνησή της να ακούσει τη φωνή των πυροσβεστών» τονίζει η σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων, με τους πυροσβέστες να προαναγγέλλουν την επιστροφή τους.

Αναλυτικά:

«Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα έδωσαν μαζικό και δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στους αρμοδίους.
Η μεγάλη συμμετοχή στη συγκέντρωση οφείλεται όχι σε ιδιαίτερη οργανωτική προσπάθεια αλλά στη θέληση και τη κατάθεση ψυχής που ήθελαν να κάνουν οι “ήρωες” του καλοκαιριού.

Το καλοκαίρι δε μπορούν να πουν το πόνο τους ουτε στις οικογένειές τους γιατί δε προλαβαίνουν ούτε να τις δουν. Το χειμώνα επιβολή σιωπητηρίου, υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.

Καταγγέλλουμε την ηγεσία του υπουργείου για την απαξιωτική στάση και την άρνησή της να ακούσει τη φωνή των πυροσβεστών.
Καταγγέλλουμε τον εντολέα και τη πρακτική των αστυνομικών δυνάμεων που αναίτια, άκαιρα, αψυχολόγητα, σχεδόν στη ολοκλήρωσή της, αμαύρωσαν μια σπουδαία συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Μόνο με ειλικρινή διάλογο και σεβασμό ξεπερνιούνται οι δυσκολίες και λύνονται τα προβλήματα.

ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΠΠ».