Σε ανακοινώσεις τους τόσο η Ένωση των Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του Νομού Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ) όσο και οι συλλογικότητες «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την ανατροπή» και «Ανοιχτή συνέλευση Σπορά» καταγγέλλουν την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων έξω από τον χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας το απόγευμα της Πέμπτης με στόχο να εμποδίσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτικών συλλογικοτήτων της πόλης για την «εγκληματική» κυβερνητική πολιτική για τη διαχείριση της πανδημίας, με κύριο αίτημα τους τη διασφάλιση της δημόσιας δωρεάν Υγείας.

Η Ένωση των Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του Νομού Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ) καταγγέλλει «την αστυνομική τρομοκρατία στις εισόδους του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας  που έλαβε χώρα την 03/12/2020 μετά το μεσημέρι» κάνοντας λόγο για «εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης, που με απίστευτο κυνισμό προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με παραπληροφόρηση και συσκότιση της πραγματικότητας». Μάλιστα, οι γιατροί στη σχετική ανακοίνωση τους υπογραμμίζουν πως «ο πανικός της αποτυχίας» όσον αφορά στην κυβερνητική διαχείριση «οπλίζει τον έμφυτο αυταρχισμό της κυβέρνησης, που επιχειρεί να καταστείλει με αστυνομικά μέτρα κάθε οργανωμένη λαϊκή εκδήλωση ενημέρωσης και διεκδίκησης».

Τόσο η «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την ανατροπή» και «Ανοιχτή συνέλευση Σπορά» καταγγέλλουν, από την πλευρά τους, την κρατική τρομοκρατία με «δεκάδες αστυνομικές δυνάμεις με ΜΑΤ και κλούβες, ομάδες ΔΙΑΣ και ασφαλίτες» να περικυκλώνουν το νοσοκομείο Λάρισας και τους γύρω δρόμους, ώστε να αποτρέψουν τη διαμαρτυρία με ελέγχους και ρητή απαγόρευση της συγκέντρωσης. Μάλιστα, στην ανακοίνωση της η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία κάνει λόγο «πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις που έδιναν την εντύπωση ότι ετοιμάζονταν επιχείρηση σύλληψης κακοποιών και εγκληματιών», καθώς και «ομάδες ΔΙΑΣ που σταματούσαν κάθε περαστικό για εξακρίβωση στοιχείων» καταγγέλλοντας πως αυτό «ξεπερνά τις προσδοκίες της πιο στυγνής δικτατορίας».

Για απόδειξη «με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο ότι οι απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων δεν αφορούσαν μόνο το τριήμερο των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου», τέλος, κάνει λόγο η «Σπορά» επισημαίνοντας πως «οι αστυνομικές δυνάμεις δεν δίστασαν να σταθούν και έξω από την είσοδο του νοσοκομείου στο χώρο των επειγόντων περιστατικών, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες ότι τα ΜΑΤ είναι παντού και ΜΕΘ πουθενά».

Αναλυτικά οι καταγγελίες

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Ν. Λάρισας:

«Η αυξημένη θνητότητα από COVID19 οφείλεται στην εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης, που με απίστευτο κυνισμό προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με παραπληροφόρηση και συσκότιση της πραγματικότητας. Ακόμα και την ύστατη στιγμή προσηλωμένη στην εξυπηρέτηση της ιδιωτικής κερδοσκοπίας αποφεύγει να κάνει τα αυτονόητα δηλαδή μαζικές προσλήψεις στο ΕΣΥ και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Ο πανικός της αποτυχίας οπλίζει τον έμφυτο αυταρχισμό της κυβέρνησης, που επιχειρεί να καταστείλει με αστυνομικά μέτρα κάθε οργανωμένη λαϊκή εκδήλωση ενημέρωσης και διεκδίκησης.

Η ΕΙΝΚΥΛ καταγγέλλει την αστυνομική τρομοκρατία στις εισόδους του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας που έλαβε χώρα την 03/12/2020 μετά το μεσημέρι».

 

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την ανατροπή:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μια εικόνα από το μέλλον που μας ετοιμάζουν

Την Πέμπτη 03 Δεκεμβρίου, αγωνιζόμενες συλλογικότητες της Λάρισας, μεταξύ αυτών και η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την ανατροπή, κάλεσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με κύριο αίτημα την διασφάλιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας. Ένα μόνιμο αίτημα, που δυστυχώς η κρισιμότητά του φαίνεται σήμερα, με την παταγώδη αποτυχία των μνημονιακών πολιτικών ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και της ΕΕ. Εξυπακούεται, ότι όπως σε κάθε συγκέντρωση που έγινε το 2020, οι μάσκες, οι αποστάσεις μεταξύ των συγκεντρωμένων και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από το Covid-19, θεωρούνται δεδομένα. Αυτό, που αντικρίσαμε ξεπερνά όμως τις προσδοκίες της πιο στυγνής δικτατορίας.

Πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις που έδιναν την εντύπωση ότι ετοιμάζονταν επιχείρηση σύλληψης κακοποιών και εγκληματιών. Ομάδες ΔΙΑΣ που σταματούσαν κάθε περαστικό για εξακρίβωση στοιχείων. Και όλα αυτά για να καταστείλουν μια συγκέντρωση από νέους/ες που ζητούν το δικαίωμα στην ελπίδα και την αισιοδοξία, από εργαζόμενους/ες και ανέργους που ζητούν αξιοπρεπή διαβίωση, από όλο αυτόν τον κόσμο που ζητά ενίσχυση της πρωτοβάθμιας δημόσιας υγείας και όλου του Ε.Σ.Υ.

Κι όμως δεν είναι κεραυνός εν αιθρία η σημερινή κατάσταση.

  • Η πολυαγαπημενη ΕΕ, μεταξύ 2011-2018 ζήτησε 63 φορές από τα κράτη-μέλη της να μειώσουν τις δαπάνες για την υγεία και να προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο!!! Το δεύτερο πιεστικότερο αίτημα, μετά από αυτό που αναφέρεται στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης (105 φορές!!!)
  • Μητσοτάκης, Άδωνης και όλος ο συρφετός επαίρονταν για τις απολύσεις που χρειάζεται ο ιατρικός κλάδος και που αυτοί θα υλοποιήσουν.
  • Η ΕΕ ζητά τη «δημοκρατία» των ένστολων (βλέπε Μακρόν) και ο ΣΥΡΙΖΑ βιάζεται να βγάλει παράνομες τις απεργίες ενώ η ΝΔ βγάζει παράνομες τις πορείες. Πόσο αγαστή συνεργασία!!! Βήμα-βήμα προς την κανονικότατη δικτατορία του κανονικότατου μέλους της ΕΕ, την Ουγγαρία.

Γι’ αυτό και δε θα είναι παροδική η σημερινή κατάσταση.

Δεν τους ενδιαφέρει ο λαός. Λεφτά για ΜΜΕ, λεφτά για προσλήψεις αστυνομικών, λεφτά για τις ιδιωτικές κλινικές, λεφτά για ιδιωτικά σχολεία, λεφτά για αγορές όπλων από Γερμανία και ΗΠΑ, έχουν. Για μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, εκπαιδευτικού προσωπικού όμως δεν έχουν. Αυτό που ζούμε σήμερα, δεν είναι οι συνέπειες του ΙΑΝΟΥ, του Covid ή όποιας άλλης θεομηνίας. Είναι προμελετημένο έγκλημα θυσίας του λαού στα κέρδη των τραπεζών και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Γι’ αυτό και νοιάζονται περισσότερο για την ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής, την τρομοκρατία του αγωνιζόμενου λαού και λιγότερο για την υγεία, την παιδεία και τους μισθούς μας.

Αυτή είναι η κανονικότητά τους, αυτό είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Αλλά δε θα τους περάσει!!!!!

Ο λαός μας έχει μάθει να αγωνίζεται και να νικά. Ήδη, τόσο στις 17 Νοεμβρίου, στην απεργία στις 26 Νοεμβρίου, αλλά και στην καθημερινή μάχη στους χώρους εργασίας και στις γειτονίες σηκώνεται κύμα αντίστασης στην αντιδημοκρατική πολιτική λιτότητας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και ΕΕ.

Γιατί ξέρουμε καλά ότι μόνο ο λαός θα σώσει το λαό

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποτασσόμαστε. Όλοι και όλες ξαναδίνουμε ραντεβού στους δρόμους για να σπάσει ο φόβος και η κρατική τρομοκρατία. Η 6η του Δεκέμβρη είναι μέρα διεκδίκησης για τις λαϊκές ελευθερίες. Μέρα πάλης ενάντια σε ένα σύστημα που σκοτώνει και δολοφονεί μαζικά με τους πραίτορες του, τους πολέμους του, τον ακήρυχτο εσωτερικό κοινωνικό πόλεμο. Το δικαίωμα να παλεύουμε ενάντια στη σύγχρονή δολοφονική τυραννία δεν πρόκειται να το φιμώσει κανένας μηχανισμός καταστολής. Η δικιά μας εικόνα από το μέλλον είναι οι εξεγερμένοι λαοί .

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την ανατροπή

Σήμερα 3 Δεκέμβρη είχε καλεστεί από πολιτικές συλλογικότητες της πόλης, μια συμβολική διαμαρτυρία για την εγκληματική κρατική και κυβερνητική πολιτική στη διαχείριση της πανδημίας.
Η διαμαρτυρία θα είχε την μορφή μιας ανθρώπινης αλυσίδας έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας , κατά μήκος της οδού Γεωργιάδου, τηρώντας τις αποστάσεις και με όλα τα μέτρα προστασίας
Δεκάδες αστυνομικές δυνάμεις με ΜΑΤ και κλούβες, ομάδες ΔΙΑΣ και ασφαλίτες περικύκλωσαν το νοσοκομείο Λάρισας και όλους τους γύρω δρόμους ώστε να μας αποτρέψουν με ελέγχους και με ρητή απαγόρευση της συγκέντρωσης .
Μάλιστα οι αστυνομικές δυνάμεις δεν δίστασαν να σταθούν και έξω από την είσοδο του νοσοκομείου στο χώρο των επειγόντων περιστατικών, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες μας ότι τα ΜΑΤ είναι παντού και ΜΕΘ πουθενά
Η στάση αυτή της αστυνομίας αποδεικνύει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο ότι οι απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων δεν αφορούσαν μόνο το τριήμερο των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου αλλά έχει πλέον κανονικοποιηθεί . Και αποτελεί κατάφορη παραβίαση και στέρηση των πολιτικών μας δικαιωμάτων
Η υγεία , η ζωή μας και τα δικαιώματα μας έχουν μπεί στο γύψο με πρόσχημα την πανδημία.
Καταγγέλλουμε την εγκληματική κρατική και κυβερνητική πολιτική στη διαχείριση της πανδημίας ως βαθιά ταξική ως θανατοπολιτική
Και ενώ τα νοσοκομεία έχουν γονατίσει, το ίδιο και οι γιατροί και οι νοσηλευτές, το μόνο μέλημα της κυβέρνησης είναι να δώσει τα πάντα στους κλινικάρχες . Στη Λάρισα οι Νταβέληδες και τα ΙΑΣΩ τρίβουν τα χέρια τους
Δεν είμαστε ασφαλείς πουθενά, ούτε στα μμμ, ούτε στη δουλειά, ούτε στο σπίτι πολλές από μας.
Δεν “μένουμε σπίτι” γιατί κάποιοι/ες από μας χάνουν την πρώτη κατοικία με τον πτωχευτικό νόμο, χάνουν την δουλειά τους και δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες με το οριζόντιο επίδομα.
Δεν υπάρχει σπίτι και ασφάλεια για όσους/ες ζούν αποκλεισμένοι σε στρατόπεδα και φυλακές.
Δεν περιμένουμε κανέναν Σωτήρα(η) να μας σώσει, συνένοχους/ες στον φόνο δεν θα μας έχουνε.
Αν αναγνωρίζουμε μία ευθύνη μας, αυτή είναι η συλλογική και πρέπει να κάνουμε κάτι τώρα
Δεν υπάρχει “μετά (για) να λογαριαστούμε”
Απαιτούμε άμεση καθολική και δωρεάν πρόσβαση στην υγεία για όλους και για όλες…
Καμία ζωή χαμένη, καμιά ζωή δεν είναι ανάξια να βιωθεί.
Ανοιχτή συνέλευση σπορά