Αστυνομική βία και χημικά στους εργαζομένους του Νοσοκομείου Δράμας
Οι εργαζόμενοι τους Γενικού Νοσοκομείου Δράμας συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί για να διαμαρτυρηθούν εν όψει της επίσκεψης που θα πραγματοποιούσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Οι ισχυρές δυνάμεις καταστολής που βρίσκονταν στο σημείο προσπάθησαν να σπάσουν την συγκέντρωση με ξύλο και χημικά.
Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Υγείας επέλεξε να ακυρώσει την επίσκεψή του υποστηρίζοντας ότι «στα Νοσοκομεία δεν πηγαίνω ούτε για να τσακώνομαι, ούτε για να με προπηλακίζουν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι, ούτε για να με απειλούν ότι θα με πυροβολήσουν. Κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά.»
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε με ανακοίνωσή του, την καταστολή απέναντι στους εργαζομένους που διαμαρτύρονταν για τις σημαντικές ελλείψεις, αναφέροντας ότι πρόκειται για μία «άκρως αντιδημοκρατική ενέργεια».
«Αντί να παριστάνει τον θιγμένο και τον φοβισμένο, το καλύτερο που έχει να κάνει ο κ. Γεωργιάδης είναι να ακούσει τα θεσμικά όργανα των εργαζόμενων στην Υγεία και τους πολίτες για τα προβλήματα, τα οποία, άλλωστε, οφείλονται σε αυτόν και τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνησή του» επισημαίνει
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
«Η χρήση αστυνομικής βίας κατά πολιτών μπροστά στο Νοσοκομείο της Δράμας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη, αποτελεί μια απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική ενέργεια.
Αντί να παριστάνει τον θιγμένο και τον φοβισμένο, το καλύτερο που έχει να κάνει ο κ. Γεωργιάδης είναι να ακούσει τα θεσμικά όργανα των εργαζόμενων στην Υγεία και τους πολίτες για τα προβλήματα, τα οποία, άλλωστε, οφείλονται σε αυτόν και τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνησή του.
Δεν τρέφουμε βέβαια κάποια αυταπάτη ότι ο κ. Γεωργιάδης θα πράξει κάτι τέτοιο. Ο ίδιος, μόλις χθες, αποκάλεσε τους εργαζόμενους στην Υγεία «αχαΐρευτους». Το μόνο «αίσχος», λοιπόν, σε όσα συνέβησαν το πρωί της Πέμπτης στο Νοσοκομείο της Δράμας είναι ο τραυματισμός δύο πολιτών που διαμαρτύρονταν από τις δυνάμεις της Αστυνομίας. Αν ο κ. Γεωργιάδης δεν αντέχει την κριτική για τα πεπραγμένα του, μπορεί να επιλέξει τον δρόμο της παραίτησης».